Fantastische thriller
Tijdens een festival wordt er een jongen neergestoken, midden in een drukke menigte. Niemand die iets heeft gezien. Later wordt er nog een moord gepleegd. En daar blijft het niet bij. Inspecteurs Ava Tuner en Luc Callanach hebben hun handen vol aan de moorden. Ze hebben geen aanknopingspunten, ze weten het motief van de moorden niet en ze hebben geen idee wie hierachter zou kunnen zitten. Ze tasten in het duister.
Perfecte Prooi geschreven door Helen Fields is het tweede deel van de Luc Callanach & Ava Turner serie. Het boek is verdeeld in twee delen. In het eerste deel volgen we het perspectief van Luc Callanach en worden de moorden gepleegd. De moorden zijn met bruut geweld gepleegd en Luc en Ava lopen beide vast in hun onderzoeken en hebben geen idee wat het motief is van de dader of zijn het meerdere daders? De druk om de moorden op te lossen zijn groot, niet alleen hebben ze de druk van hun baas maar ook nog van de pers. Mensen voelen zich niet meer veilig op straat en hoe komt het dat de pers aan bepaalde informatie is gekomen die de politie niet bekend heeft gemaakt? In het tweede deel volgen we meerdere perspectieven. Zo volg je onder andere het perspectief van Ava Turner maar ook van de moordenaar en van nog een paar interessante perspectieven. Hierdoor wordt het verhaal nog spannender.
De schrijfstijl van Helen Fields is fijn en ze omschrijft de moorden en het onderzoek in uitgebreide details. De personages zijn uitstekend uitgewerkt en de verschillende perspectieven in het tweede deel zorgt voor een fijne en spannende twist aan het verhaal. Het plot is fantastisch opgebouwd. Tijdens het lezen heb je net zoals Luc en Ava geen idee wie de dader is en wat het motief is. Het verhaal zit vol spanning waardoor je het boek aan één stuk door wilt lezen. Bepaalde plot wendingen zie je zeker niet aankomen en verrassen ze je. Perfecte Prooi is een fantastische thriller wat bij veel thrillerliefhebbers in de smaak zal vallen.