I love it!!!
‘Hof van vleugels en verwoesting’ het laatste deel van de originele trilogie! En wauw wat voor een deel, wat een spijt dat ik niet eerder ben begonnen, het verhaal, de werelden, maar vooral dit boek het heeft me in zijn greep gehouden! Het boek had wat vertraging toen ik hem bestelde en net als vele fans wilde ik zo graag verder lezen maar aan de ene kant ook niet omdat ik niet wilde dat het stopte!
Het boek begint precies zoals hof van mist en woede eindigt! Feyre is weer terug in het lentehof, niet zomaar, maar als spion om informatie te verzamelen voor de oorlog tegen Hybern. Wat ik zo mooi vindt is dat Feyre niet meer het bange kwetsbare meisje is maar is uitgegroeid tot een sterke, mooie maar vooral zelfverzekerde vrouw die niet zomaar met zich laat sollen! Ze is sterk en ondanks alles wat ze heeft mee gemaakt blijft ze door vechten en doorgaan! Voor haar familie , haar metgezel en haar mensen!
Niet alleen Feyre heeft mij erg verrast ook Nesta ben ik veel meer gaan waarderen! Onder die hardheid van haar wat dient als bescherming zit z’n goed hard en is ze zo gegroeid in de gehele serie dat ik haar echt leuk ben gaan vinden!
Wederom zit dit verhaal weer geweldig in elkaar! Het boek bevat zoveel, actie maar naast de actie kan zich alles wel goed ontwikkelen! Het is een soort actie waarom het verhaal draait, het maakt het verhaal sterker! Dit boek heeft ook enorme emotionele diepgang! Verdriet, pijn, liefde, onmacht alles komt aan bod! Hoe ga je om met bepaalde verliezen , bepaalde angsten?
Stuk voor stuk vindt ik elke personage geweldig en voegen ze allemaal zoveel waarde toe aan het verhaal! Mor, azriel, cassian, nesta, elain en natuurlijk edelvrouwe Feyre en edelhert rhysand! Poeh onder het masker wat hij draagt zit z’n geweldige man hè! Die alles over heeft voor z’n vrienden en zijn metgezel
Het einde was bloedstollend en geweldig en ik wilde het boek zo graag uitlezen om te weten hoe het zou aflopen, maar aan de ene kant wilde ik ook niet dat het zou aflopen! Sarah j maas heeft hier weer een geweldig boek neer gezet!