Advertentie

Meisjes zonder naam is het vierde boek van Mikaela Bley met hoofdpersonage Ellen Tam. Elle Tam is misdaadjournaliste en onderzoekt de moord op een jong meisje.

Het verhaald wordt verteld vanuit het perspectief van 2 hoofdpersonen, Ellen Tam en de jonge Linn.

Linn, een succesvolle vlogster, is door haar moeder aangemeld bij meisjeskostschool Täcktaholm in Södermalmland, Zweden. Dit geheel tegen de zin van Linn, Na de dood van haar vader en de haatmails die volgden op de vlogs, die ze schreef na zijn overlijden, heeft Linn het moeilijk.
Het boek start met de autorit van Linn en haar moeder naar de afgelegen kostschool, het is winter en de kostschool ligt in een afgelegen gebied. Er ligt een dik pak sneeuw, wat het gebied nog meer geisoleerd maakt. Als ze vervolgens ook nog haar telefoon moet afstaan, is Linn helemaal van de buitenwereld afgesloten.

Ellen Tamm krijgt een geheimzinnig telefoontje. In de plaats waar zij opgroeide is lichaam van een vrouw gevonden, het hoofd ontbreekt. Ellen vertrekt samen met cameraman Andreas naar Södermalmland.

Het boek wisselt tussen de 2 hoofdpersonen, in prettig te lezen korte hoofdstukken.Je wordt meegenomen in de zoektocht naar de dader en beleeft samen met Linn het bijzondere bestaan binnen de kostschool.Tijdens het lezen zijn er aanwijzingen die het slot wel enigszins voorspelbaar maken. Desondanks is het een prettig te lezen verhaal, mooi verteld vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonen.

Reacties op: Duistere zaken in chique kostschool

61
De meisjes zonder naam - Mikaela Bley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners