Advertentie

Huizinga gaat voort op de succesvol ingeslagen weg. De olijke tweeling Adriaan en Olvier blijven voor vermaak zorgen. Dit keer in een iets ingewikkelder verhaal, een superparodie op hard-boiled detective- en spionageverhalen à la James Bond.
Verteld vanuit het perspektief van Olivier wordt rond de twee broers een heel scala van oude bekenden en nieuwe hoofdfiguren opgevoerd. Hilarisch, maar met de nodige blutsen en builen, en dat laatste is letterlijk te nemen, raken ze verwikkeld in een amoureus avontuur annex diefstal van het ontwerp van een nieuwe straaljager. Achtervolgingen, ontvoeringen, bedreigingen, opsluitingen en ontsnappingen, het is haast te veel om te kunnen volgen.
Leonard Huizinga bedoelde het waarschijnlijk anders, maar Olivier maakt het allemaal nodeloos ingewikkeld om zoals gewoonlijk tot een grote finale te komen waar alles wordt uitgelegd, op zijn pootjes komt en de lezer verstomd staat.
Na 3 boeken zou je denken dat de inspiratie nu wel op is, maar nee, er is alweer een volgende aangekondigd, dus het plezier kan lettterlijk niet op.

Reacties op: Het plezier kan, letterlijk niet op

7
Adriaan contra olivier - Leonhard Huizinga
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker