Een hond probeert de mensenwereld te begrijpen

Tommy Verhaegen Tommy Verhaegen
2 mrt 2023

Dit verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van een hond. Aan de ene kant lijkt die heel slim omdat hij de mensenwereld heel goed lijkt te begrijpen. En ook met alle dieren overweg kan. Aan de andere kant maakt hij heel naïeve en onwetende fouten als het over de diepere gevoelens van de mensen gaat. Hij voelt meer dan hoort de mensen maar dat lukt niet altijd.
Vaak is dat dan ook wel grappig.
De plot is nogal voorspelbaar al duurt het lang tot de schrijfster tot de essentie komt. Veel is voorbereiding en gaat in eerste instantie over het leven van Bombaaj zelf. Vlot geschreven en interessant om lezen al moet je als lezer toch wel moeite doen om je in te leven in het interpreteren van de interpretatie van een hond van mensenlevens. Dat maakt het ingewikkeld maar geeft ook wel interessante inzichten in wat er werkelijk belangrijk is in het leven.
Een triest dieptepunt zijn 2 jongens die het hondje in zijn oog schieten met blindheid tot gevolg. Die jongens worden niet bestraft wat misschien wel realistisch is maar ook jammer.
Pas tijdens het verblijf in Madrid komen we te weten wat de reden van de akties van Serafin zijn.
Een beetje van alles maar toch valt op dat Bombaaj er nogal bekaaid van af komt ondanks dat hij de held van het verhaal zou moeten zijn.

Meer recensies van Tommy Verhaegen