Een zeer geslaagde voortzetting van een reeks die al op een heel hoog niveau scoort.
Net wanneer je denkt dat alle verdere boeken over Arendsoog en Witte Veder enkel nog een variatie op de voorgaande boeken zullen zijn, verrast J. Nowee ons met een complete verandering van decor. En dat is wel letterlijk te nemen. Van de woestijn van Arizona naar de sneeuw van Canada. Dit gaat natuurlijk gepaard met eigen problemen en eigenaardigheden waar Bob Stanhope zich moet aan aanpassen. De gevaren en oplossingen zijn nieuw en dat werkt, figuurlijk dan, verfrissen voor de lezer (en letterlijk voor onze helden).
Het begint met het vernemen van het overlijden van een oude bekende waarop een lange reis naar Canada volgt. Zoals vanouds volgen de avonturen zich dan weer snel op en werken de twee vrienden zich al bijna direct in de moeilijkheden. Hun vindingrijkheid wordt zwaar op de proef gesteld door de voor hem totaal vreemde omstandigheden van het hoge noorden.
Wat wel hetzelfe blijft is de spanning en de gevechten, het sluipen en ontsnappen en vooral niet te vergeten: het proberen slimmer te zijn dan de tegenstander.