Advertentie

Een verhaal uit de Wrightsville reeks, dat, hoewel erg spitsvondig, toch vooral opvalt door zijn sombere sfeer. Het duurt even voor Ellery Queen (de detective) ten tonele verschijnt en daartegen is de toon al gezet, dit wordt geen vrolijk verhaal. Ellery Queen (de schrijver) voert Wrighsville weer ten tonele maar buiten commissaris Dakin spelen de bekenden van uit de vroegere boeken geen of slechts een kleine rol. Ook vader Queen speelt slechts heel even mee, dus de interacties tussen vader en zoon ontbreken.
Ellery neemt een onmogelijke zaak aan: een moord van 12 jaar geleden (her)onderzoeken, terwijl de zaak destijds grondig werd uitgespit, er geen fouten in het onderzoek gebeurden en de schuld waterdicht bewezen was.
Uiteraard zal Ellery alles opnieuw nalopen en aan een los draadje beginnen trekken om uiteindelijk tot een heel andere conclusie te komen. Valse sporen, over het hoofd geziene sporen, een persoonlijke en fysieke aanval op Ellery, veel praten en een onverschillige hoofdverdachte make dit tot een spannende whodunit. Zoals gebruikelijk kan de zeer aandachtige lezer de zaak zelf oplossen en het juiste motief geven. Dat was voor mij in dit verhaal minder moeilijk dan in sommige andere.

Reacties op: De zeer aandachtige lezer kan de zaak zelf oplossen en het juiste motief geven

4
De moordenaar heet Fox - Ellery Queen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners