4 korte verhaaltjes, volledig op het niveau van het beginnende lezertje

Tommy Verhaegen Tommy Verhaegen
28 mrt 2024

Over dieren op de boerderij, een kalfje, een kuikentje, een biggetje en een lammetje. En met een heel aantal andere boerderijdieren die ze in de loop van de verhaaltjes ontmoeten.
Een mix van het gepersonaliseerde dier waarbij de auteur wel binnen de mogelijkheden en karakteristieken van de dierenwereld blijft, telkens gevolgd door 2 bladzijden pure biologie, maar nog steeds op kindermaat.
Tjokvol mooie, duidelijke, levensechte en grote tekeningen. Dat maakt het al even geschikt als kijkboek dan als leesboek. Maar ook, gezien de doelgroep, als voorleesboek, want lekker lui, warm op schoot luisteren en meekijken is natuurlijk ook leuk.
Schrijver en tekenaar hebben hun best gedaan en samen een mooi geheel afgeleverd. Dat het ondertussen al 30 jaar oud is verandert niets aan de waarde. Het is zelfs terug heel aktueel met groenlinks die de landbouw willen vernietigen en de boerenprotesten als reaktie.
Laat uw kind niet denken "wij hebben toch geen boeren nodig, wij kunnen alles in de supermarkt kopen". Dit boek zal alvast helpen om geen idioten groot te brengen.

Meer recensies van Tommy Verhaegen