Advertentie

Wat opvalt is de unieke benadering van dit verhaal door het schrijversduo Rood.
Het is wel even wennen aan de persektiefwisselingen tussen speurders, buitenstaanders, Lou Maas, de "top", ... Het perspektief van Lou zorgt er voor dat je als lezer de moorden mee beleeft en dat neemt natuurlijk de spanning bij het zoeken naar de dader weg (beetje als bij Columbo). Het spanningsveld verlegt zich dan ook naar de manier hoe de speurders het spoor volgen, tot ook dat weer wegvalt. Op dat ogenblik is het eigenlijk eerder een psychologische roman, een beetje triest eigenlijk omdat je wel beseft dat Lou hulp nodig had en beschermd moest worden tegen zichzelf. Het inzicht in "het systeem" komt natuurlijke en echt over, maar is niet bepaald fraai te noemen.
Het plot lijkt dan alle kanten uit te kunnen, maar Rood kiest voor een heel speciaal vervolg dat, ondanks dat de lezer het stap voor stap mee volgt, toch nog als een complete verrassing uitpakt.
Al bij al geweldig geschreven maar het laat toch een ietwat trieste indruk na, de inhoud is toch echt wel schrijnend en, jammer genoeg, tegelijkertijd heel levensecht.

Reacties op: Een heel unieke kijk op een psychopatische moordenaar