Advertentie

Een leuk maar zeker ook spannend verhaal dat in het begin horrorachtig aandoet, dan al snel sci-fi wordt maar eigenlijk gewoon een superavontuur is voor drie kinderen, 2 broers en vooral zusje Bianca. Grappig dat het sci-fi aspect ondertussen bewaarheid werd - er is kunstdiamant op de markt die niet van echte te onderscheiden valt - en de diamantsector heeft het daar erg moeilijk mee. Maar in tegenstelling tot het boek is de sector nog verre van in mekaar gestort, mogelijk gewoon omwille van het feit dat de hoeveelheden heel beperkt blijven en er nog absoluut geen sprake is van ramen of hele schepen in diamant.
Klungelige boeven zorgen zowel voor de spanning en het geweld als voor een bijwijlen komische noot. Begrijpende ouders die vooral op de achtergrond blijven maken het avontuur mogelijk.
Tais Teng heeft een ondertussen door zijn grote oeuvre een toch wel kenmerkende stijl van korte hoofdstukken vol aktie, vlotte en eigentijdse dialogen, inspelen op de leefwereld van de jeugd waarin de feiten en de fictie door mekaar mogen lopen.
Een absolute aanrader.

Reacties op: Klungelige boeven zorgen zowel voor de spanning en het geweld als voor een bijwijlen komische noot

5
Licht op de heuvel - Tais Teng
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker