Nostalgisch, romantisch, spannend en grappig
Naast de wereldberoemde detectives voor de jeugd schreef deze vrouw ook een aantal reeksen over meisjes op kostschool die tot gevolg hadden dat heel wat meisjes zelf op kostschool wilden omdat de sfeer in de boeken zo geweldig goed was.
In het eerste deel maakt Pitty kennis met Malory Towers en haar bewoners. We volgen haar vanaf dag 1 tot het einde van het trimester waarbij Pitty probeert om zich te integreren. Daarbij ondervindt ze een aantal moeilijkheden o.a. met "verkeerde" vriendinnen, een vijandin en haar driftige karakter.
De humor wordt verzekerd door de grapjes die de meisjes vooral in de les van de franse Modemoiselle uithalen, grapjes die soms ook minder prettige gevolgen hebben.
Meisjesachtig (dat is dan ook de doelgroep) en wel heel erg braaf. Niet vergeten dat dit boek 80 jaar geleden voor het eerst verscheen. Dat merk je ook wel aan sommige typisch engelse kostschoolgebruiken. Toch mag dit de lezer niet weerhouden om te lekker romantisch te genieten van dit product van topschrijfster Enid Blyton.