Misschien wel de beste nederlandse humor ooit
Weer een hilarisch boek met de tweeling Adriaan en Olivier in de hoofdrol. Surrealistisch en juist daardoor aan mekaar hangend van misverstanden, wishful thinking. Zoals we ondertussen al gewoon zijn wordt er meer met het kopje dan met het hoofd gedacht en vooral gedaan zonder nadenken zodat de gevolgen niet uitblijven. O & A maken het door hun reacties enkel nog veel erger. Een groot deel van het verhaal wordt besteeds aan het makaar in de luren leggen wat steeds uitmondt in grappige situaties die soms ook nog onverwacht zijn.
Spionage en diplomatieke verwikkelingen, onderstreept door het willekeurig opduiken van onderzeeboten van alle grote mogendheden, gekruid met een fijn stelletje aristocraten zorgen voor complexe en (haast) onnavolgbare verwikkelingen die allemaal met mekaar verweven zijn en waar pas op het allerlaatst door Adriaan duidelijk wordt over geschept.
Het perspectief van waaruit dit bombastische en compleet van de pot gerukte verhaal verteld wordt is dat van Olivier die een speciale computer gebruikt ipv zijn eigen gezonde verstand..