Een jeugdboek voor ruige jongens?

Tommy Verhaegen Tommy Verhaegen
29 mrt 2020

Vooral, bijna uitsluitend zou ik zelfs zeggen, geschikt voor motor- en dan vooral Harley Davidson adepten doordat grosso modo 50% van het boek daarover gaat. Zeer interessant voor de liefhebbers maar niet voor wie er totaal onverschillig tegenover staat.
Dit gezegd zijnde, er zit ook nog een spannend detective-verhaal achter, al blijkt achteraf dat dit nogal moraliserend is en totaal niet strookt met de gevoeligheden bij de (Belgische) lezers. Zwartwerk en belastingontduiking wordt hier niet zozeer als een misdaad maar eerder als een nationale plicht gezien.
Toch is het speurwerk goed beschreven en dat houdt echt de aandacht er wel bij, zeker bij de achtervolgingsscènes waar het spannend wordt. Grotendeels is het een feelgood verhaal dat de mooie natuur en de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Nederlander goed uit de verf laat komen.
De focus ligt volledig op Harley rijders en die vallen buiten de leeftijdscategorie voor wie dit boek bedoeld is, al lag dat vroeger wel anders, toen droomden jongens van Harley en kenden al alles van motors voor ze hun rijbewijs konden halen.

Meer recensies van Tommy Verhaegen