Advertentie

Het boek ‘Een verloren vriendin’ vertelt het verhaal van de twee vriendinnen Anita en Giulia die samen opgroeien in een Italiaans boerendorpje, Borgo di Dentro.
Het speelt zich af in het begin van de 20e eeuw en het leven is hard en er is veel armoede.
Op een gegeven moment besluit Giulia, zonder afscheid te nemen, het dorpje te verlaten. Ze vertrekt naar New York waar ze een nieuw leven opbouwt en waar het haar goed gaat.
Anita blijft achter op het platteland van Borgo di Dentro. Zij krijgt te maken met oorlog, fascisme, verlies en nog meer armoede.
Na bijna vijftig jaar keert Giulia terug naar haar geboorteplaats. Zullen de twee vriendinnen elkaar weer vinden? En hoe zijn hun totaal verschillende levens verlopen?

Het verhaal is heel mooi geschreven met veel historische feiten erin verwerkt. Dat maakt het extra boeiend. Soms is het lezen iets moeilijker door de lange zinnen die gebruikt worden. Het is handig dat er stambomen van de verschillende families in staan. Door de vele Italiaanse namen is het niet altijd gemakkelijk om te onthouden wie wie is.
De karakters zijn goed beschreven en maken het een boeiend verhaal over liefde voor de familie, het omgaan met verlies en over twee sterke vrouwen.
'Een verloren vriendin' is het lezen zeer zeker waard.

Reacties op: Aangrijpend verhaal over twee vriendinnen

19
Een verloren vriendin - Raffaella Romagnolo
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker