Fijne historische roman
We gaan even terug in de tijd met dit boek van Lily van Keeken, en wel naar 1815, naar de tijd van debuterende jonge meisjes die op een debutanten bal op zoek gaan naar een potentiële man. Zo ook Emily. Die wordt klaargestoomd om de perfecte kandidate te worden. Emily woont samen met haar vader, moeder en zusje op het platteland en bereid zich voor om daar naar het bal te gaan. Totdat het noodlot in hun gezin toeslaat, en haar tante en oom uit Londen haar uitnodigen om bij hun te komen logeren. Samen met haar nichtje Kitty gaan ze naar het bal in de grote stad. Emily wordt meermaals ten dans gevraagd en er zit best een aardige kandidaat bij. Maar plots ziet ze een lange man met donker haar en smaragd groene ogen langs de dansvloer staan en raakt ze zeer geïnteresseerd in deze knappe verschijning. Maar hij lijkt al bezet te zijn en ze zal hem uit haar hoofd moeten zetten.
Wat een fijne historische roman is dit! Je waant je echt even terug in de tijd, waar ze dus echt op een bal hun toekomstige echtgenoot of echtgenote moeten vinden. En wat een heerlijke beleefdheden, hoe anders gaat dat in de tegenwoordige tijd. Hoewel ik helemaal met Emily mee leefde en me goed in de hele setting kon inleven, zou ik niet zoals in die tijd aan de man willen geraken. Het boek had wel behoorlijke Bridgeton vibes, dus qua dat was het niet een origineel verhaal, maar dat maakte voor mij niet uit, ik vond hem heel erg leuk om te lezen en hij las ook heerlijk weg. Je raakt echt met Emily begaan en leeft met haar gevoelens mee, de aantrekkingskracht naar de knappe Philip is duidelijk voelbaar. De dansende debutante en het eerste deel van de driedelige serie 'Balseizoen van de liefde' en ik ben zeer nieuwsgierig naar de andere twee delen.