De Nevelhorst

Ursula Visser Ursula Visser
13 mrt 2022

In dit boek vertelt de schrijfster het verhaal vanuit drie tijdslijnen: de tijd waarin Fredegunde leeft en Floor in kindertijd en als volwassen vrouw.

De tijdlijnen van Fredegunde en volwassen Floor vind ik het meest pakkend en spannend.

Floor gaat op onderzoek uit om de legende van De Nevelhorst te onderzoeken. Ze neemt daarvoor haar beste vriend mee. De bruidssuite waar ze in verblijven heeft een duister randje, wie er overnacht, gaat minder gelukkig weg dan dat zij aankwamen. Hoe dat precies kan, wil Floor graag weten.

Gebruikmakend van haar gidsen aan gene zijde, en moderne onderzoeksmethoden, start zij het onderzoek, maar dat loopt anders dan zij hoopt.

Fredegunde is een eigenzinnige dame die jong trouwt (zoals gebruikelijk in die tijd). Het sprookjeshuwelijk is in eerste instantie gelukkig. Toch begint ze te veranderen, bitterheid en afgunst, wraak en valsheid komen voor de liefde in de plaats.

Deze twee verhalen zijn per hoofdstuk en personage verteld.

Steeds krijg ik meer informatie en kom ik een stapje verder in het mysterie. Die Fredegunde is me er eentje. Wat heb ik soms een hekel aan haar. Vooral de manier waarop ze Margje ongelukkig wil maken... ronduit vals! Aan de andere kant heeft ze het niet gemakkelijk en laat de schrijfster ook een kwetsbare kant zien, hoewel die momenten spaarzaam zijn.

Maar waarom spookt het op de Nevelhorst? Als eenmaal blijkt dat Floor iets tastbaars heeft ontdekt erover, blijft dat niet zonder gevolgen.

Dit is waar het verhaal écht spannend wordt. Langzaam maar zeker wordt de waarheid griezelig duidelijk...

Meer recensies van Ursula Visser