Niet overtuigd

wendyvd wendyvd
14 mrt 2021

Een boek waarvoor de verwachtingen misschien iets te hooggespannen waren, waardoor die ook niet werden waargemaakt.
Het klinkt nochtans goed, de zoon van een Pakistaanse vader en een Nederlands moeder die in Pakistan op zoek gaat naar zijn roots.
Het verhaal is deels een reisverslag, wat zeker boeiende inkijkjes geeft in de Pakistaanse samenleving, en deels een zoektocht naar zijn wortels, naar zichzelf, zijn waarden, naar wat voor hem belangrijk is.

Haroon Ali schrijft het verhaal op als een brief naar zijn halfbroertje die hij nauwelijks kent. Daar wringt voor mij persoonlijk een beetje het schoentje, het wordt hierdoor op bepaalde momenten erg persoonlijk, zeker als hij over zijn vader vertelt (de kloof tussen hen lijkt me niet eens enkel cultureel, maar zeker ook generatie gebonden). Dit komt soms wat vreemd over, alsof hij alles de buitenwereld in wilde gooien.

Bovendien is het boek niet bijzonder goed geschreven, ik werd niet echt meegesleept. De vele personages die passeren maken het ook nogal verwarrend.

Meer recensies van wendyvd