Episch verhaal
Ik las Australië , droom of werkelijkheid van Jennifer Young
Jennifer (16) besluit na een heftige ervaring thuis te emigreren naar Australië ,het land van haar dromen .
Ze gaat werken in een ziekenhuis , en ontfermt zich over een ongewenst meisje .
Het kind is een Aboriginal , en Jennifer raakt bevriend met de stam van het meisje .
Er breekt een burgeroorlog uit en Jennifer krijgt een hoofdrol toebedeeld , ze vormt een groep verzetsstrijders en vecht voor hun behoud .
Ze groeit van verlegen , onzeker naar een zelfbewuste vrouw die haar mannetje staat in de strijd tegen alle onrecht .
Voor Jennifer en haar gezin breekt een spannende tijd aan als de burgeroorlog ten einde komt .
Mijn leeservaring
Vanaf de eerste regels werd ik het verhaal ingezogen .
Je ervaart het verhaal vanuit Jennifer haar beleving , en reist zo mee tijdens haar leven .
Wat een ontwikkeling maakt Jennifer mee , ze groeit in haar kracht ten goede .
Het geheel is filmisch beschreven , er gebeurt veel , en het is soms best heel heftig wat ze doormaakt , om er dan nog sterker uit te komen .
Het verhaal pakte me bij de keel , en liet me niet los tot het boek uit was .
Ze is krachtig , zorgzaam , liefdevol , bezit veel veerkracht .
Je ervaart de aboriginal gemeenschap ,en hun kracht om te overleven in moeilijke situaties .
De personages groeien gaandeweg het verhaal , en spelen een grote rol in dit epische verhaal .
De spanning is soms te snijden .
Ik heb enorm genoten van het boek .
Ik waardeer het met 5 sterren
Ze gaat werken in een ziekenhuis , en ontfermt zich over een ongewenst meisje .
Mijn leeservaring
Vanaf de eerste regels werd ik het verhaal ingezogen .
Wat een ontwikkeling maakt Jennifer mee , ze groeit in haar kracht ten goede .
Het verhaal pakte me bij de keel , en liet me niet los tot het boek uit was .
Ze is krachtig , zorgzaam , liefdevol , bezit veel veerkracht .
De spanning is soms te snijden .
Ik heb enorm genoten van het boek .
Ik waardeer het met 5 sterren