Een dijk van een verhaal
Ik las voor #SelfpubCafeboekenauteurslezers De man met zwarte laarzen van O.G. Wilkins
Het verhaal gaat over Nina die in Duitsland woont in 1943 samen met haar familie op een afgelegen boerderij woont vlakbij Berlijn .
Daar hopen ze veilig te kunnen leven , tot er op een winternacht een Duitse officier aan de deur staat met autopech
Nina is in 1967 de enige van haar familie , die Auschwitz heeft overleeft , ze woont in Frankrijk
Ze is dan 30 jaar en getrouwd , maar kan geen kinderen krijgen , wat voor haar man de aanleiding is om te scheiden .
Nina kan dat niet aan en beland in een zware depressie
Dan krijgt ze via een vriendin een baan in een plaatselijk rusthuis waar ze gaat werken als verpleegster
Daar ontmoet ze een geheimzinnige oude man , die wat te verbergen heeft .
Wat ik er van vond
Het is heel goed geschreven , je bent meteen betrokken in het verhaal en word een met de hoofdpersoon .
Je wisselt in tijd tussen 1943 en 1967 wat het lezen ten goede komt , je begrijpt het verhaal dan beter .
De schrijfstijl is heel fijn en leest makkelijk
Het verhaal geeft je een tijdreis naar Auschwitz en de gruwelen die daar gebeurden
Je voelt lezende voort de beklemming van Auschwitz
Daarom is het fijn dat je tijdsprongen maakt , anders word het wel heel emotioneel .
Vooral als de joodse slachtoffers worden beschreven moest ik wel even slikken , je zag ze voor je , werden levend , en niet een naam alleen .
De personages zijn ook goed uitgewerkt , je word een met Nina , maar later ook met de geheimzinnige man die toch een snaar beroerde bij me
Ik kan niet anders zeggen dan Een dijk van een verhaal
Ik ben heel benieuwd naar nieuwe boeken van O.G.Wilkins
Het krijgt van mij 5 welverdiende sterren