Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Smakelijk boek

Wijna Pronk 04 januari 2024
Ik mocht Huis van de herfst van Sandra Konst lezen

Het boek vertelt het verhaal van de dertigjarige Lucia , het leven is niet makkelijk voor haar . Dan verliest ze haar reukzin ,wat haar werk niet makkelijker maakt , ze raakt haar baan in het restaurant in Venetië kwijt mede daardoor .
Ze heeft moeite met haar vijfjarige zoontje Vito die veel aandacht nodig heeft , en geen oppas die het lang uithoudt .

Radeloos vertrekt ze naar haar moeder op het Italiaanse platteland, die een pompoenkwekerij runt .
Het botert niet echt tussen Lucia en haar moeder , die andere ideeën over het opvoeden van een overprikkeld kind heeft .

Lucia stort zich op de pompoenen om de grote voorraad weg te werken , en bouwt zo warme contacten met de dorpelingen op , tot het escaleert .

Mijn leeservaring

Het verhaal leest heerlijk weg , je stapt letterlijk het boek in en ervaart de onmacht , frustraties , de angsten en onzekerheden van Lucia .
Familiebanden spelen een grote rol in het verhaal , Lucia moet haar eigen angsten onder ogen komen om er sterker uit te komen .
Gelukkig kan ze haar energie kwijt in het koken en bakken .
Je ruikt de lekkernijen die ze maakt bijna , jammer genoeg kon ik het niet proeven lezende voort .
Je word lezende voort warm van de kameraadschap en vriendelijkheid van de meeste dorpsbewoners , een hechte gemeenschap die samen sterk is .
Het is een heerlijke feelgoodroman die ook nog als kers op de taart heerlijke recepten bevat .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wijna Pronk

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.