Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Pakkend verhaal

Wijna Pronk 20 mei 2024
Ik las Veranderend Beeld van Karin Barnhoorn

De beeldend kunstenaar Gideon Landman wordt gediagnosticeerd met Alzheimer . Samen zijn Italiaanse vrouw en muze Nina gaat hij de reis van zijn leven maken . Genieten, zolang het nog kan .
Ze reizen naar Ierland en Italië , landen waar ze allebei emotionele herinneringen hebben . Maar een familiegeheim uit het verleden haalt hun in en zet alles op zijn kop , en tevens dat van hun dochter Floor .

Hoever moet je reizen om het onheil voor te blijven ?

Mijn lees ervaring

Het verhaal pakt je vanaf het begin beet , en laat je niet eerder los dan dat het boek uit is .
Zelfs daarna suddert het nog even na .
Het is heel beeldend beschreven waardoor je in het verhaal stapt , en ervaart wat de personage meemaakt .
Je ruikt en proeft de omgeving waar het speelt .
De personages gaan leven voor je , doordat het vanuit meerdere gezichtpunten wordt beschreven .
Zo krijg je een dieper inzicht in het verhaal .
Je leert ieder persoon beter kennen , en waardeert hem of hebt een hekel aan hem .
Het is een warm verhaal vol liefde en emotie .
Doorspekt met de gevolgen van Alzheimer .

Ik heb enorm genoten van dit boek en heb het in 1 ruk uitgelezen .
Het krijgt van mij 5 dikke sterren

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wijna Pronk

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?