Leuke romance

Xan 29 november 2025
‧₊˚✧ 3.75 ✧˚₊‧
Ik pikte deze uit de aangeboden boeken van mijn lokale bibliotheek. Ik had via sociale media al wel over deze auteur gehoord, maar dit was de eerste keer dat ik een boek van haar las. Ik moet ook zeggen dat ik de cover van dit boek ook heel erg leuk vond, dus op dat vlak trok het mij ook zeker al aan.

Dit verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Fiona, een leerkracht van 28 die niet meteen de beste beslissingen maakt als het op mannen uitkomt. Nadat ze een van haar romances betrapt op vreemdgaan, of ja, het feit dat zij de affaire is, laat ze alweer een relatie varen. Tot ze Pim ontmoet op de kermis. De twee hebben meteen een klik en al snel weten ze elkaar te vinden, totdat Pim vertrekt zonder zijn gegevens achter te laten. Vinden de twee elkaar weer? En was het voor Pim wel zo eenmalig als Fiona denkt?

Ik moet zeggen dat ondanks de vonken nogal snel overslaan in dit verhaal, dat ik er toch enorm van heb kunnen genieten. Dit boek begint ook pal in de actie, waardoor je meteen mee bent met het verhaal van Fiona. Haar klik met Pim is ook echt enorm cute. In dit verhaal wordt er ook duidelijk wat aandacht gelegd op consent, wat ik sowieso heel fijn vind in boeken te lezen. Alsook het feit dat er aan voorbehoedsmiddelen wordt gedacht, al is de portemonnee wel nog steeds niet de beste plek om die dan te bewaren.

De schrijfstijl was vlot, maar het was op momenten wel enorm duidelijk dat het door een Nederlandse auteur is geschreven. Dat liet zich vooral zien in de taalkeuze op bepaalde punten in het verhaal. Dit stoorde me niet al te hard, maar het was wel opvallend.

In het algemeen was dit zeker een leuk verhaal. Ik vond dat het soms allemaal wel wat snel liep, maar dat is ook een persoonlijk dingetje. Dit is echt een aanrader voor mensen die goed gaan op miscommunicatie trope, found family en een tikkeltje forced proximity.

Meer recensies van Xan

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.