Ok verhaal, wel nog fouten en inconsistenties

Xan 11 december 2025
‧₊˚ 3.25 ˚₊‧
Ik was al sinds de release heel benieuwd naar dit boek. Ik was dus heel blij dat de bib dit boek in de collectie had. Ik heb hem ook in het Nederlands gelezen, maar er was ook een optie om hem in het Engels te lezen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Leonora, Sebastian en Samuel/Belial. Ik wil niet te veel spoilen als het gaat om de inhoud, want omdat het een omkeerboek is, kies je er voor om bepaalde dingen al dan niet eerst te lezen. Maar het verhaal draait om Leonora en Sebastian die proberen zich rond een vloek te werken. Of het hen lukt? Dat zal je zelf moeten lezen.

Ik moet zeggen dat ik telkens weer betoverd ben door de vormgeving van Hamley's boeken. Bij deze niet anders. Prachtige sprayed edges en kunst aan de binnenkant van dit boek vergezelde de hoofdstukken in dit verhaal.

Hoewel het verhaal me op zich wel wist te trekken, moet ik wel zeggen dat er ook gewoon nog wel wat fouten en inconsistenties in zaten en dat stoort me wel als dit via een uitgeverij uitgebracht is. Daarnaast had ik ook wel wat moeite om de connectie tussen Sebastian en Leonora te voelen. Ik had meer een 'het zal dan wel'-gevoel erbij en dat is echt iets dat ik liever niet denk als het over een liefdesverhaal gaat.

Uiteindelijk voelde ik nog het meeste mee met Samuel/Belial en ik weet niet of dat helemaal de bedoeling is? Ik moet ook wel zeggen dat ik de uiteindelijke twist niet heb kunnen raden, dus op dat vlak zeker goed gedaan.

Conclusie? Op zich wel weer een ok verhaal, maar het liet op verschillende vlakken ook wel wat steken vallen helaas. Daarom: 3,25.

Meer recensies van Xan