Advertentie

Het vertrek van Anne

Anne, een getrouwde dertiger, ziet geen andere uitweg meer. Haar huwelijk met Benny, die ze al heel lang kent, loopt uit op een fiasco. Haar moeder is overleden. Ze is naarstig op zoek naar een beetje geluk en bedenkt een ik-vertrek-plan. Uiteindelijk komt ze in Sicilië terecht. Krijgt ze hier de rust die ze zoekt?Veel zon, koffie en spannende chocolade zijn spannende elementen

De cover is een ware eyecatcher. Een jonge vrouw loopt door een kleurrijke straat. Haar lange haren wapperen in de wind. Waar gaat zij naar toe? In Ciao Sicilia, het veertiende boek van Marelle Boersma, reizen we af naar het zonnige talie. Anne loopt vast in haar leven en neemt een rigoureuze beslissing. De reis naar de nieuwe bestemming gaat niet zonder slag of stoten maar eenmaal daar kan ze een zucht van verlichting geven.

In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we over Anne en een stuk over een ander personage. Omdat er niet altijd dialogen worden gebruikt, wordt er best veel gebruik gemaakt van het woordje "zij" of "hij". Qua spanning loopt het langzaam op. Het temperament van de nieuwe vrienden van Anne en de sfeer van haar nieuwe stek worden goed weergegeven. Bij spannende momenten vind ik de emotie niet altijd aanwezig. Maar als Anne terugblikt op zaken is het er wel. Het 2e personage toont duidelijk wel emotie. Het verhaal is in grote lijnen duidelijk met enkele losse eindjes.

Conclusie

Ciao Sicilia is een spannende ik-vertrek-thriller. Anne gaat een Italiaans avontuur tegemoet. Met veel kopjes koffie en chocoladetaart, waar ze zo van houdt. Ze maakt kennis met de andere cultuur en gebruiken. De families zijn erg belangrijk en misdaad zit zo in een klein hoekje. Zo ook in deze ik-vertrek-thriller van Marelle Boersma. En dat is heel mooi gedaan!

Waardering: 3 dikke Birdy-sterren.
https://birdysboeken.blogspot.com/2019/06/marelle-boersma-ciao-sicilia.html

Reacties op: Ciao Sicilia zit boordevol Italiaanse spanning en chocoladetaart!

154
Ciao Sicilia - Marelle Boersma
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker