Advertentie
    Joke D. Genreclub

Wasco weet er nog eentje is een moppenboekje voor eerste lezers van Milja Praagman (1971). In 2008 verscheen reeds een moppenboekje over dit grappige wasbeertje, Wasco weet een mop.
Praagman (1971) is een Nederlandse illustrator. Doordat ze voor kindertijdschriften tekende en ook animaties voor Sesamstraat maakte, groeiden de ideeën voor eigen verhalen en boekjes. In 2018 maakte ze het prentenboek van de Kinderboekenweek, Kom erbij.
De felgele cover valt op en straalt vrolijkheid uit. Binnenin vinden we op elke dubbele pagina een grapje – leestechnisch makkelijk te lezen door jonge lezers – dat telkens begeleid wordt door een tekening van Wasco in zwart, wit, geel en blauw. De illustraties zijn eenvoudig maar spreken door de heldere kleuren erg aan en ze ondersteunen de tekst. Ze zijn een meerwaarde en maken dit boekje de moeite waard. De mopjes zelf zijn niet vernieuwend en voor volwassenen zelfs flauw maar dit is humor die wel gesmaakt wordt door hele jonge kinderen. Jonge kinderen (alsook volwassenen?) vergeten weleens makkelijk hoe de mop weer gaat, waardoor ze meermaals plezier kunnen beleven aan dit boekje.
Dit boekje en andere moppenboekjes zijn zeer geschikt om het leesplezier aan te wakkeren bij kinderen die pas leren lezen of jonge lezers met leesmoeilijkheden. Korte teksten zijn aantrekkelijk als technisch lezen nog veel inspanning vergt. Via dit soort boeken kan de stap naar andere grappige verhalen die wat meer om het lijf hebben, gezet worden.

Lees hier het hele artikel over Wasco: https://www.hebban.nl/spot/jeugdliteratuurclub/nieuws/meer-leesplezier-met-moppen

Reacties op: Voor meer leesplezier

2
Wasco weet er nog eentje - Milja Praagman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker