Advertentie

Als je van katten houdt, is dit boek een echte aanrader. Hou je niet van katten, en lees je toch dit boek dan kan het twee kanten uitgaan: of je leest het boek niet uit en je ziet je vooroordelen bevestigd of je leest het boek wel uit en je besluit nog diezelfde dag dat het tijd wordt om een moggy (een rasloze kat) aan te schaffen/te adopteren.
De schrijver Tom Cox beschrijft op een grappige manier de katten die in zijn leven aanwezig zijn geweest en die in zijn leven zijn.
Al vanaf zijn vroege jeugd voelt hij een speciale verbondenheid met katten. Hij probeert zijn liefde voor katten te onderdrukken als jongvolwassene, want een liefde voor katten is niet iets waar je trots op kan zijn als man. Mannen worden meer gezien als hondenmensen en niet als kattenmensen.
Als hij zijn toekomstige vrouw Dee ontmoet, is zij de eerste vrouw waarbij hij zijn liefde voor katten kan uiten. Tot zijn vreugde heeft Dee twee katten, Janet en The Bear. De kennismaking met Janet gaat goed maar ondanks het feit dat Tom altijd heeft gedacht dat hij met alle katten kon omgaan, verloopt de kennismaking met The Bear niet zo goed. Nadat ze naar Norfolk verhuisd zijn, wordt het aantal katten uitgebreid naar 5.
Naast katten hebben Dee en Tom nog een gezamenlijke hobby en dat is verhuizen. Het combineren van deze 2 hobby’s verloopt niet altijd makkelijk.
Iedere kat heeft zo zijn eigenaardigheden en Tom Cox kan hier op een leuke wijze over vertellen. Tussen de hoofdstukken over de dagelijkse gebeurtenissen zijn verschillende leuke lijstjes toegevoegd zoals een kattenwoordenboek bestaande uit zelf verzonnen woorden of het lijstje: hoe zes strontvervelende katten te voeren; instructies voor de kattenoppas.
Zes? Ja zes. Aan het eind van het boek hebben Dee en Tom 6 katten.
Het leven met katten, de hoogte- en dieptepunten, hilarisch beschreven door een ervaringsdeskundige. Leuk boek voor tijdens de vakantie.

Reacties op: Moggy

1
Under the Paw - Tom Cox
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker