Advertentie

Marie Teugels gaat joggen met haar hond. De hond komt alleen thuis. Patrick vindt het niet nodig om de politie te verwittigen, hij wacht tot de dag nadien. Waarom wast hij zijn auto de dag nadat zijn vrouw is verdwenen? Wat heeft Patrick te verbergen? Wat is er met Marie gebeurd?

"Ademhalen. Rustig blijven. Nadenken, Probeer je op zijn minst te herinneren wat er is gebeurd."
Maar ze herinnerde zicht niks. Helemaal niks.

Twee maanden later wordt er een tweede vrouw vermist, Zieta Hofman. Zij kwam niet thuis, nadat ze de school had verlaten waar ze les geeft en wordt lastiggevallen door een leerling uit klas 6B, Dries.

"Stilte. De lucht was opnieuw bezwangerd door pure angst, doodsangst. De angst van twee vrouwen die niet wisten of ze nog in leven zouden blijven."

Rani heeft het moeilijk dat haar vriend Nand naar Brussel is getrokken. Ze mist hem wel op kantoor en ook als goede vriend. Nu ze vastzitten in de ontvoeringszaken kon ze anders eens met Nand spreken. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, worden ze op kantoor ook nog eens belaagd. De vliezen breken...

Na de toegestane bevallingsweken staat Rani al vlug terug in de startblokken om verder de cases van de ontvoeringen op te lossen, maar ze krijgen nog een volgende case op hun dak, de ex van Nand is vermist en waar is hun zoontje Jefke? Nand wou met Rani spreken, maar kwam niet op de afspraak ,iets wat niet zijn gewoonte was. Samen met Simon rijdt ze naar Nand en haar buikgevoel was alweer juist...

Na "een ijselijke schreeuw" zit je al terug in de spannende stoel. Je wordt van de ene case naar de andere gesmeten maar je geraakt nergens. Tal van emoties vind je in dit boek terug. Lijden en intens verdriet maken dat het boek wat zwaarder weegt. Van zodra je een beetje rustig bent en je wil verder lezen, word je onmiddellijk terug het boek ingezogen. Al vrij vlug wordt duidelijk wie de dader is wat de spanningsboog iets slapper maakt. Dit doet echter geen afbreuk aan het verhaal, Sterre sleept je wel op een andere manier naar een andere spanning.
De sterk opgebouwde zinnen en rake woordkeuzes geven het boek een zekere dimensie in het thrillergehalte.

Reacties op: Hondsmoe

209
Trifla - Sterre Carron
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker