Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Gruwelijk maar geloofwaardig

MaryamThomasse 30 januari 2019
Als de 79-jarige Ad van Berkhoven een voormalig vastgoedhandelaar vermoord in zijn tuin gevonden wordt, denkt de politie eerst aan een willekeurig slachtoffer. Hoewel de messteken waarmee hij gedood is wel de initialen MM vormen. Als daarna opnieuw oudere mannen slachtoffer zijn van blijkbaar dezelfde moordenaar, moeten de rechercheurs Felix Winner en Paula van Es, onder leiding van hoofdinspecteur Lilian Blom op zoek naar de gemeenschappelijke factor, het waarom van de moorden en de moordenaar.
Via verschillende potentiele verdachte en verhaallijnen, komen de rechercheurs tot de verrassende ontknoping van de moorden.

Vergelding is het 17-boek van Gerard Nanne, in eerdere boeken speelde deels dezelfde politie mensen een hoofdrol, maar Vergelding en ook de andere boeken zijn onafhankelijk van elkaar te lezen.

De schrijfstijl van Gerard Nanne is vlot, het boek leest daardoor ook makkelijk en snel. Mede door de korte hoofdstukken die geschreven zijn vanuit de diverse personages. Het plot is verrassend en heel goed gevonden. Door de goede opbouw blijft het een gruwelijk maar geloofwaardig verhaal.
Voor mij was dit het eerste boek wat ik van Gerard Nanne gelezen heb, maar zeker niet het laatste.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van MaryamThomasse

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.