Advertentie

Een onbekende vrouw ligt in het mortuarium bij Maura, maar het haar al snel op dat de vrouw niet zo dood is als iedereen denkt. Na een mooie reddingsactie van Maura begint het werkelijke drama. Niemand weet wie de vrouw is, maar toch proberen mensen haar te doden. De eerste moord poging vind plaats in het ziekenhuis, waar op dat zelfde moment hoogzwangere Jane zich bevindt. Jane staat op het punt te bevallen als de vrouw haar moordenaars weet te overmeesteren en een aantal mensen geijzeld, waaronder Jane. Uiteindelijk wordt de gijzelaar bijgestaan door een partner, maar worden ze toch overmeesterd en vermoord zonder dat ze hun verhaal hebben kunnen doen. Jane besluit, ondanks dat ze net bevallen is, op onderzoek uit te gaan. Haar enige hint is wat haar gijzelaar, net voor haar dood, in haar oor fluisterde ‘Mila weet het’.

Over het eerste deel van het verhaal, de gijzeling, heerst een continue spanning. Overleeft Jane het? komen ze erachter dat Jane bij de politie werkt? overleeft haar ongeboren baby het? weet Dean bij haar te komen? Zijn vragen die gedurende de gijzeling door het hoofd spoken. Veel van de antwoorden op die vragen weet Tess heel goed tot op het laatste moment bewaard te houden.

Helaas was het tweede deel, het onderzoek, minder spannend. Het tweede deel is een onderzoek naar dingen die vaag opgemaakt konden worden uit de korte teksten van Mila. Veel verwante dingen worden onderzocht, maar uiteindelijk is Mila de sleutel om achter de waarheid te komen. Helaas voor Jane was die waarheid gevaarlijker dan ze had gedacht.

Al bij al is het een mooi en samenhangend verhaal. Tess heeft in dit boek een goede verhaal verdeling gegeven tussen Jane en Maura. Wat de vriendschap tussen de dames duidelijk overbracht.

Reacties op: Mila weet het

646
Verdwijn - Tess Gerritsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 6,99
E-book prijsvergelijker