GHB... Startend fotograaf, Sara Beekveld, wordt na een personeelsfeest wakker in het bed van haar collega Marcel Grotenbroek. Ze herinnert zich niet hoe ze daar is gekomen, maar voelt aan alles dat ze seks hebben gehad en dat dit niet vrijwillig was. Ze vermoedt dat ze is gedrogeerd en verkracht. Al snel raakt ze geobsedeerd door Marcel en zijn gedragingen. Ze is vastbesloten uit te vinden welk vuil spelletje hij speelt. Dan wordt Marcel dood in zijn douche aangetroffen..
Sara is doodsbang en wil geen aangifte doen. Hiermee maakt ze zich wel verdacht.Ze heeft van alles gezien en gedaan waardoor ze verdacht is. Femke en Frank geloven dat niet zo. Er zijn raakvlakken met een nadere zaak en stukje bij beetje wordt het duidelijk wat er gebeurd is.

Het verhaal wordt verteld vanuit de rechercheurs Frank en Femke, die op deze zaak gezet zijn in de wij-vorm en door Sara en de verdachte in de ik-vorm.In het begin was dat lastig te onderscheiden maar na een paar hoofdstukken heb je dat door. Het is een zeer spannend boek waarin de schrijfster heel erg uitgebreid en in geuren en kleuren verteld hoe het slachtoffer door de pathaloog-anatoom opengesneden wordt...Het verhaal leest als een trein en is een echte pageturner.Ik heb het in een keer uitgelezen.
Zeer geslaagd debuut.

Reacties op: Zeer goed boek