Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Goed debuut

Wendy Koedoot 15 oktober 2021Malika woont in een wereld waar magie sinds kort als wetenschap wordt beschouwd. Ze is een vossenmeisje, een Mianara.Ze heeft geen zorgen en heeft geen last van de spanningen tussen Mianara en de Anuki.
Dat verandert als ze op een avond door soldaten wordt meegenomen apart van haar familie. Van het ene op het ander moment staat haar wereld op de kop en komt ze terecht bij een ondergrondse verzetsbeweging. Ze heeft weinig tijd om aan haar nieuwe leventje te wennen , want ze moet weten wat er gebeurd is. Bij het verzet ontmoet ze Najeer, een jongen van haar leeftijd en samen proberen ze antwoorden te krijgen.Waarom zin ze daar, hoe kunnen ze weer terug en wat willen ze van hen?

Je leert Malika en Najeer niet heel goed kennen, maar wel genoeg om met ze mee te kunnen leven.Ze zitten immers in hetzelfde schuitje en zijn op elkaar en de Wolven aangewezen. Ze zijn niet bang en passen zich redelijk snel aan in hun nieuwe wereld.
Van de andere karakters vind ik Aridis en Paloma interessant en Ratchett een griezel … die wil je niet tegnkomen.
In de wereld van de Mianara speelt magie een belangrijke rol , dat merk je door heel het boek heen. Het heeft voor hen een bijzondere betekenis.

Het verhaal begint spannend en leest vlot. Wat ik minder vind is dat er soms ineens van vertelperspectief wordt gewisseld. Het is niet altijd duidelijk dat het verhaal niet meer door de ogen van Malika maar door die van Najeer of Fade wordt verteld. Dat haalt de vaart uit het verhaal omdat ik het dan nog een keer moet lezen.
De wezens en de personen worden goed beschreven., net als de sfeer van de wereld. Je kan je goed voorstellen hoe het in de ondergrondse holen eruit ziet.

De opbouw naar het plot is erg goed , ik zag het eind niet aan komen en kijk uit naar het vervolg want dit debuut smaakt naar meer.

4 sterrenReageer op deze recensie

Meer recensies van Wendy Koedoot

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.