Spannend kinderboek

Wendy Koedoot Wendy Koedoot
11 mrt 2021

Pol en Polleke logeren bij hun oma omdat hun ouders een weekje op vakantie zijn. Als oma even in slaap valt , gebeurt er iets geks met Pol….hij komt in het land van koning Barbaro terecht . Oma en Polleke weten niet wat ze moeten doen … Pol is verdwenen...Polleke gaat zelf naar haar broer zoeken en zij komt in Luilekkerland terecht.,, maar daar is geen Pol.
Ondertussen maakt Pol vrienden en probeert samen met de reus en de vogel op zoek naar het huis van oma. Maar hij moet ook zijn zusje vinden , want hij weet dat ze naar hem zoekt. Zal het goed komen?

Pol en Polleke zijn jonge, avontuurlijk kinderen, je kan je goed in hen inleven ook al worden hun karakters niet duidelijk verteld, Het is tenslotte een kinderboek.
Ze zijn nieuwsgierig avontuurlijk en helemaal niet bang. Ze maken dingen mee die je normaal alleen maar in je dromen kan meemaken.
Het verhaal is vanaf de eerste regel al spannend , want je voelt gewoon dat er wat gaat gebeuren.
Het is niet alleen spannend maar ook erg avontuurlijk en fantasievol. Reuzen, heksen en pratende vogels spelen een belangrijke rol, Ze zijn helemaal niet zo eng als je zou denken.
Er komen ook andere fantasy of sprookjesfiguren in voor zoals Holle Bolle Gijs en de reus heeft raakvlakken met de reus uit Roald Dahl’s GVR.

De opbouw naar het plot is goed en passend bij kinderboek.

Het is een vermakelijk en spannend boek om voor te lezen aan kinderen van 4 tot 6 jaar en om zelf te lezen. Het zijn grote letters. dus ik denk dat het geschikt is voor beginnende lezers.

4 sterren.

Meer recensies van Wendy Koedoot