Fantastisch emotioneel verhaal

Wendy Koedoot Wendy Koedoot
1 mrt 2021

Nyah is 16 en werkt al zolang ze zich kan herinneren onder de grond voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die sinds de Laatste Oorlog ontstaan is.
Ze heeft elke avond een soort nachtmerries met vage beelden uit het verleden, van de tijd dat ze nog in de buitenwereld leefden. Maar ze kan zich niks herinneren. Ze wil er achter komen waarom ze deze beelden in haar hoofd ziet , maar dan wordt ze zomaar ineen verkocht aan een van erfgenamen van de Grote Familie en ze vreest haar familie nooit meer te zien…. Nyah wil vluchten maar dat gaat niet zo makkelijk . Het zal moeilijk worden en ze moet afzien , nieuwe vrienden maken en lastige keuzes maken. Als ze weet waar ze voor vecht , zal ze kunnen winnen.

Nyah is een meisje dat in het verleden al veel heeft meegemaakt, alleen weet ze dat niet meer. Ze is niet bang en wil er echter komen waarom ze al die beelden krijgt. Ze moet een paar keer vluchten of ontsnappen aan haar nieuwe omgeving en dat gaat haar goed af. Ze is zeker geen naïef meisje en je kan je erg goed in haar meest emotionele situaties. verplaatsen. Wat een dapper meisje , echt een doorzetter.

Er komen heel veel verschillende personen in voor maar Farida, Ada , Charles George en Apollo zijn wel de belangrijkste.Ada is een aparte tante waar je geen hoogte van krijgt en Charles George is een griezel.
Apollo is een leukerd, hij heeft het ook niet makkelijk maar dat maakt hem juist interessant.

Het verhaal leest vlot en is anders dan andere fantasy verhalen want er komen geen draken of mythische wezen in voor en heeft op sommige momenten iets dystopisch. De sfeer en de omgeving in het boek worden goed genoeg beschreven om je je een voorstelling van te maken. Er zit spanning en actie in maar het is vooral een boek met een flinke emotionele lading . Wat Nyah en de andere personages mee moeten maken of hebben meegemaakt is niet niks.
De opbouw naar het plot is goed, al vind het eind nogal abrupt. Het is een eind waarvan je denkt dat er nog meer in zat , het is nu niet afgerond .
.Ik ben dan ook benieuwd of er nog een vervolg op komt , want ik meer over Nyah en haar vrienden lezen.

4 sterren

Meer recensies van Wendy Koedoot