Advertentie


Dit is het eerste deel van een nieuwe trilogie van de hand van Johanna Lime.
Interplanetair deel 1 ; Ruimtestad.
De cover ziet er al veelbelovend uit.

Hoewel het totaal andere trilogie is, speelt het zicht deel in dezelfde omgeving af als de vorige serie. De hoofdpersonen zijn kinderen van de hoofdpersonen uit de Vergeten vloek-trilogie. Een aantal personages uit laatstgenoemde serie komen ook voor in dit boek, wat ik erg leuk vind.

Prins Daniël van Berinyi is een afstammeling van vuurmagiërs en zal als hij zijn test haalt de eerste priester van zijn volk worden.Helaas zakt hij voor de test van Mage, die hem laat leven als hij beloofd nooit meer vuurmagie te gebruiken…
Hij moet iets anders gaan doen met zijn leven en besluit om kapitein op een ruimtekruiser te worden. Hij krijgt meteen een spannende eerste missie voor zijn kiezen als een Terraanse terrorist op wraak uit is voor iets wat in het verleden is gebeurd….

Aan de andere kant van het stelsel woont prinses Irene, zij is de dochter van de geest magiër Jima en woont op Laskoro en zij wil heel graag Interplanetair recht gaan studeren Tijdens haar stage ontdekt ze iets over de relatie tussen Laskoro en Beryni waarvan ze de onderste steen boven wil halen.Maar dat gaat uiteraard niet zonder gevaar …
Daniël kan haar redden met zijn magie ...Maar dat zal zijn dood worden …

Je leert Daniël kennen als een ambitieuze jongeman, die ondanks dat hij nu een andere studie moet gaan volgen, niet bij de pakken neer gaat zitten .Hij is vastberaden om kapitein te worden en kijkt al uit naar de missies die op zijn pad komen.
Hij heeft een meegaand karakter je kan je goed in hem verplaatsen en je leeft met hem mee met alles wat hij doormaakt.

Ook Irene weet wat ze wil. Ze laat er geen gras over groeien en regelt een stage voor haar studie. Ze wil rechter worden. Ze met hiervoor naar een andere plek ver weg van huis maar dat maakt haar niet uit. Je kan je goed in haar inleven, ook als ze soms dingen doet waarvan je je twijfel hebt of het wel verstandig is .

De verhaallijnen lopen naast elkaar maar komen uiteindelijk samen. Van het begin af aan heb je al het idee dat deze twee verhaallijnen iets met elkaar te maken gaan hebben maar je komt er in de loop van het verhaal pas achter wat dat is .

De sfeer in het boek is erg goed beschreven, ik kende de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt natuurlijk al waardoor ik er meteen weer in zit..
Het verhaal leest vlot, je leeft mee met Daniël en Irene en hoopt dat hun persoonlijk missie gaat slagen .
Er zit genoeg vaart in, spanning , humor, magie en zelf een vleugje romantiek.
Hoe verder je in het verhaal komt, hoe spannender het wordt. De verhaallijnen komen samen in een zinderend plot…
Dat zag ik niet aankomen. Wat een verhaal.


Reacties op: Geweldig nieuw verhaal

6
Ruimtestad - Johanna Lime
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners