Bijzonder boek
Dit keer een bijzonder boek om te recenseren, namelijk een boek met portretten van gezinnen in de eerste lockdown van 2020 , 15 maart.
De foto’s zijn gemaakt door Ton Bennemeer en de auteurs van de Schrijfjuffers,
Antoinette Kalkman. Barbara Sevenstern en Tamara Onos schreven de teksten bij de foto’s.
De portretten in de boek zijn de verhalen van mensen die van de een op andere dag in de intelligente lockdown terecht kwamen en ineens van alles moeten regelen omdat ze thuis moeten werken en thuis onderwijs aan de kinderen moeten geven. Voor sommige mensen is dat makkelijker dan voor anderen.
Veel van de mensen die geportretteerd zijn moeten roeien met de riemen die ze hebben , zoals midden in een verbouwing zitten , geen examenfeestjes mogen geven of bevallen tijdens de lockdown.
Mensen raken hun baan kwijt, anderen werken vanaf huis en weer anderen zien kansen om iets anders te gaan doen. Ze pakken een hobby op en komen er achter hoe het is als je 24 uur met elkaar “opgescheept”zit.
Het is leuk om te lezen hoe mensen dit op hun eigen manier hebben aangepakt.
In het boek ging men er nog van uit dat later in 2020 meer zouden mogen, maar we weten inmiddels dat dat toch iets anders is gelopen.
De foto’s zijn gemaakt in de deuropening van de mensen thuis, zodat je een idee hebt hoe het hele gezin daar leeft met de beperkingen van de lockdown.
De teksten. de verhalen van de mensen zijn echt en oprecht.
We zijn nu precies een jaar na de eerste lockdown, het gaat de goede kant op maar we zijn er nog niet.
Ik geef dit bijzondere boek 5 sterren