Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in Maart?

op 31 maart 2020 door

Maart, de maand die ons leven op de kop zette, wat was het thema van deze maand eigenlijk? Ik weet het niet eens meer, ik heb het thema café op de Fabulous Feelgood spot niet een keer bezocht. Ik las wel wat boeken maar het ging niet zo vlot als anders, ik scrolde ook veelvuldig en vaak de sociale media af om te kijken hoe het met mijn familie en vrienden ver-weg en dichtbij ging.

Zelf liep ik ook vreselijk te hoesten dus naar mijn ouders van 80+ gaan was er niet bij, gelukkig kon ik mijn moeder via de post toch een cadeautje voor haar verjaardag sturen. Maar ook zelf boodschappen doen ging niet door, dus bestelde ik online bij Appie en kookte ik stoofpotten en andere dingen die meer tijd kosten en waar ik normaal enkel tijd voor heb in het weekend.

Mijn reistijd kelderde van ruim een uur enkele reis tot de trap op naar zolder. Boeken lees ik normaal vooral onderweg, nu pakte ik wel wat momentjes op het bankje voor ons huis in de zon, we hebben een voortuin van ruim acht meter dus voldoende afstand tot de weg gelukkig, maar het hield niet over zeg maar.

Ik hoop dat we snel ons gewone leven weer kunnen oppakken maar denk zo dat we nog wel even in deze situatie zitten, helaas.

74fb451d9cacd3147d82c3f6e29e274b.jpg

 

15) Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Ik begon dit boek in februari en las het in maart uit, vandaar dat het zowel op het februari als op het maart overzicht een plek krijgt. Ook omdat ik het een prachtig mooi boek vond en genoten heb van het lezen ervan. Ook was de snelle leesclub erg leuk, op een van mijn buzz’ die in het Engels plaatste reageerde de auteur zelf wat het extra leuk maakte. Ik gaf dit boek 5 sterren en mijn recensie lees je hier.

 

16) Stewardess Hannah in Lissabon - Petra Kruijt

Mooie afsluiting van het reilen en zeilen van het leven van stewardess Hannah. Gewoon een mooi laatste deel, helemaal in de stijl van de eerdere delen. Overigens schreef Petra nog een bonus deel: Hannah in quarantaine, deze link brengt je naar de facebook pagina van Loft books waar je het verhaal kan lezen. 4 sterren voor zowel Lissabon als quarantaine.

 

17) Het tweede van de drie boeken die ik mag lezen voor de Hebban Thrillerjury

Hier mag ik dus nog niets over zeggen helaas….

 

18) Jackie en Jones een zomer vol liefde - Lizzie van den Ham

Een boek wat al heel lang op mijn e-reader stond, tijdens het lezen had ik het gevoel dat het boek niet af was, het bleek ook slechts de eerste paar hoofdstukken te zijn, wilde je verder lezen moest je het vervolg aanschaffen. Tja dat deed ik dan dus maar. Ik gaf dit deel 4 sterren.

 

19) Jackie en Jones een zomer vol misverstanden - Lizzie van den Ham

Het vervolg op ‘Jackie en Jones een zomer vol liefde’, ik wilde nu eenmaal weten hoe het verhaal van Jackie en Jones afliep. Het was aardig maar niet meer dan dat. Ik gaf dit deel 3 sterren.

 

20) Hebban Thriller Tiendaagse 2020 - Diverse Auteurs

De diverse duizend woorden verhalen vond ik niet echt erg leuk, denk ook dat het lastig is een spannend verhaal te schrijven in 1000 woorden. De stukjes ertussen van de verschillende auteurs waren aardig. Ik gaf het geheel 3 sterren.

 

21) Het staat in de sterren - Marijke Vos

Een soort vervolg/spin-off van het boek ‘Van Chanel naar Flanel’ van Marijke Vos. Het gaat in dit boek om de zus van Jennifer, Miranda. Erg leuk verhaal, genoten van het weer even in Canada zijn. Ik gaf het boek 4 sterren.

 

22) Alles op alles - Marijke Vos

Dit boek van Marijke Vos had ik al veel langer in huis, waarom ik het niet eerder heb gelezen weet ik echt niet. Wat heb ik genoten van dit boek. Ik hou van een tweede verhaallijn en die was hier aanwezig, het verhaal van de oudtante van Nadja werd in een aantal dagboekfragmenten verteld, maar ook de proloog en epiloog waren uit naam van tante Ella, erg mooi! Ik gaf dit boek 5 sterren.

 

23) Het laatste boek van de drie boeken die ik mag lezen voor de Hebban Thrillerjury

Hier mag ik dus nog niets over zeggen helaas….ik kan enkel zeggen dat ik het beste voor het laatst had bewaard, dit boek gaf ik 5 sterren.

 

24) If Only I Could Tell You - Hannah Beckerman

Het boek wat ik door Kitty via de lezersestafette getipt kreeg. Ik lees het getipte boek in het Engels, even naar de bieb kan nu natuurlijk niet en het Engelse e-book was in de actie voor 1,99 tov het Nederlandse wat 11,99 kost, toen was de keuze redelijk snel gemaakt. Ik heb het boek nog niet uit, dus het zal op het overzicht van april wederom een plekje krijgen.

 

25) De verloren vader - Diney Costeloe

De buddyread met Amarins. We appten elkaar diverse malen deze maand. Dan was ik nog weer midden in een boek dan was zij net aan een ander boek begonnen en vice-versa. Maar afgelopen zondagavond 29 maart, begonnen we dan toch allebei in het boek. Tot nu toe zijn we eensgezind na het lezen van zo’n 70 bladzijden: we vinden het beiden een heel mooi verhaal. We zijn er nog niet, het zijn ruim 400 bladzijden, dus ook dit boek prijkt straks weer op het overzicht van april.

 74fb451d9cacd3147d82c3f6e29e274b.jpg

Totaal las ik in maart ongeveer 1500 bladzijden, toch ruim 300 minder dan de afgelopen twee maanden.

Wat gaat april mij brengen?

Ik ga een buddyread met Jeanet doen, we lezen samen het boek ‘De leesclub aan het einde van de wereld’ van Sophie Green. Verder zie ik wel welke boeken ik uit mijn gigantische stapels pak.

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg

 

 



Reacties op: Wat las deze chick in Maart?

Meer informatie

Gerelateerd