Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

boekenblogklus: Donderjagen - Coen Stiemer #lees eens wat anders in april (vooruitziend)

op 23 maart 2019 door

Boekenblogklus 2 is van een totaal andere genre dan mijn eerste klus, een genre waar ik mijn challenge voor april (een vooruitziende vrouw) kan mee afvinken, lees eens wat anders in april, buiten je comfortzone en buiten mijn comfortzone was het wel!

Wie heeft DONDERJAGEN geschreven?

Coen Stiemer (71) was ooit voorbestemd als jachtvlieger, door een gehoorprobleem werd deze loopbaan opzij geschoven, een carrière in de verzekeringen volgde. Daarna werd hij leraar Duits, tegenwoordig houdt hij zich bezig met het schrijven van kort verhalen en gedichten. Met de verzameling kort verhalen en gedichten "donderjagen" debuteert Coen Stiemer. (bron https://www.gelderlander.nl/doetinchem/coen-stiemer-een-fatsoenlijke-donderjager~aae2d959/)

Het boek bestaat uit humoristische verhaaltjes en pleziergedichten wat voor mij nieuw was, ik moest toch even wennen aan dit concept, de verhaaltjes zijn niet langer dan 6 pagina's en de pleziergedichten kwamen voor mij soms verwarrend over of slaagt dit concept bij mij als lezeres niet aan? Ik heb het boek wel tussendoor kunnen lezen wat een ontspannende afwisseling was in mijn leeswereld, humor neemt in heel het boek wel de bovenhand, wie van citaten of emotionele thema's houdt zal hier van een kale reis terugkomen.

Je merkt direct dat Coen Stiemer hier alledaagse thema's beschrijft die hij op zijn levensweg tegenkwam, hobby's zoals biljarten, vakantie in de Ardennnen wat me even terug catapulteerde naar onze vakantie in de Ardennen, zeer herkenbaar touwens. Maar ook hersenspinsels van de auteur komen voorbij, dromen, verhalen over een muis die wraak neemt (trouwens een fantastisch kort verhaal), verruwing in de maatschappij en veel andere thema's. Sommige kort verhalen laat de auteur eindigen met een besluit en de auteur spreekt de lezers echt toe, het zijn juist die verhalen die me het meest aanspraken.

Je merkt wel direct dat de bundel geschreven is door een Nederlandse auteur, sommige woorden moest ik echt gaan opzoeken, maar geen probleem voor de auteur, zelf daar heeft hij een verhaal over geschreven, verschil in onze taal en voor de Belgische lezers Coen Stiemer laat zelf onze weerman Frank Deboosere voorbij komen. En zoals we hier op Hebban weten, is er wel degelijk een verschil in onze taal, fijn en grappig verhaal trouwens!

En toen moest ik sterren uitdelen en kwam ik tot het besluit dat het met dit boek zo moeilijk is. Er waren kort verhalen die me echt boeide en die ik met een lach op mijn gezicht las en misschien dat ik in de toekomst deze verhaaltjes nog ga herlezen, toch waren er andere die voor mij zeer verwarrend en rommelig overkwamen, waar er geen duidelijke samenhang was. Dus kom ik hier met een gemiddelde van drie sterren, fijn om tussendoor te lezen, ontspannend en herkenbaarheid in sommige verhaaltjes, de pleziergedichten hebben me spijtig genoeg niet kunnen bekoren.



Reacties op: boekenblogklus: Donderjagen - Coen Stiemer #lees eens wat anders in april (vooruitziend)

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd

Over