Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De buddyreadkwebbels in vuur en vlam!

op 28 mei 2020 door

Na onze vorige buddy (link) het eerste deel van de Onbreekbaar trilogie, was de buddyread maandelijkse vergadering kort, we kropen direct in het tweede deel van deze trilogie, onbegrensde liefde van Lisette Jonkman. Elk met onze eigen verwachtingen en nieuwsgierig naar het verdere verloop van de liefdesrelatie van Abby en Ferdi.

Korte inhoud:

Om niet aan Ferdi te denken stort Abby zich volledig op haar carrière als fotomodel in het verre New York. Ferdi smijt zich dan weer in het uitgangsleven en zijn studies. Toch laat zijn ex Merle er geen gras overgroeien en zet Ferdi in een benauwde situatie. Als Abby terug in Nederland is stoot ze op Ferdi en de vonken springen eraf, toch draagt Ferdi een geheim met zich mee en dreigt hun relatie weer te verdrinken onder geheimen en misverstanden.

Onze verwachtingen:

Wendy: Waar ik vorige keer een beetje op mijn honger bleef zitten, me wat stoorde aan het voorspelbare, ben ik wel nieuwsgierig hoe het met onze liefdesduifjes verder gaat. Waar we in deel 1 een kennismaking kregen, zou ik nu graag een evolutie zien in de personages, hun keuzes, beslissingen en natuurlijk wat met hun relatie?

Karin: Ik verwacht ook een ontwikkeling in de karakters. Ik ben benieuwd hoe de ontwikkelingen tussen Abby en Ferdi beschreven worden, stiekem weet ik wel natuurlijk al in grote lijnen wat er gaat gebeuren. Maar hoe het door beiden precies ervaren wordt niet. Dat vond ik het leuke van deel  1, dat ze om en om een hoofdstuk hadden. Ik hoop dat dat in dit deel doorzet.

We lazen het boek in 2 delen. Dit zijn onze bevindingen na de eerste helft, we stonden trouwens in vuur en vlam.

Karin: De stoom slaat er af en toe vanaf. Wat een vreselijke griet is Merle en dan die vader van Ferdi, wat is die omhoog gevallen. Het verhaal leest weer fijn en ik ben blij dat de hoofdstukken nog steeds om en om voor Abby en Ferdi zijn. Ik krijg steeds meer sympathie voor Abby en Ferdi, ze zitten echt diep in mijn hart.

Wendy: Ik vond het begin geschreven met een knipoog, het zette me even op het verkeerde pad. Soms vind ik de hete fragmenten een stap te ver. En Ferdi kan toch wel domme beslissingen nemen en dan voel ik een lichte irritatie, maar hier blijkt dan weer dat de auteur een meester is in het brengen van emoties tot bij de lezer. Tot hiertoe ben ik nog niet omver geblazen. Zoals jij schrijft, Merle wat een akelig mens en ja de vader van Ferdi ook mijn eigen gedacht over, een goed voorbeeld van de kracht van de schrijfwijze, vind je niet?

Karin: Ja, zeker een sterke schrijfwijze. Ik vind het inderdaad af en toe iets te stomend. Meestal heb ik daar geen moeite mee, maar ik vind het voor deze serie net iets te.

Na de andere helft waren we wat bekoeld en gaven we elkaar onze conclusie.

 

Karin: Ik vind dit boek wel beter uitgewerkt dan het vorige deel. Jammer van de steamy stukjes die naar mijn idee niet zo goed passen in een luchtige chicklit. Er zitten absoluut stukken in die laten zien hoe het echte leven in elkaar zit. En de moraal van dit deel: praat met elkaar. Voor je partner moet je niks verzwijgen want dat doet je relatie geen goed. Ik geef hem 4 sterren. Ben wel benieuwd naar het einde.

Wendy: De eerste helft van het boek kon me niet zo boeien, een te simpele verhaallijn met een overvloed aan drank en stomende scenes achter elkaar. De tweede helft daar heb ik maar één woord fantastisch, de twijfel en angst van Abby heeft de auteur goed uitgewerkt! We zullen het eerder een verhaal noemen dat heel traag is opgebouwd.  De auteur blijft wel trouw aan de personages en in dit tweede deel geeft ze een beter beeld van de karakters, ook de thuissituaties van beide jongeren brengt ze meer naarvoor. Ze blijven me wel nieuwsgierig maken Abby en Ferdi dus kom op deel drie. Ik geef het boek drie sterren.

De buddys waren geblust en gaven dit boek drie en vier sterren en sluiten af met een grote nieuwsgierigheid naar het laatste deel van deze trilogie.

Tot gauw,

Jullie buddyreadkwebbels.

 

 

 

 



Reacties op: De buddyreadkwebbels in vuur en vlam!

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd