Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Harry Potter virus treft Hebbanisten Wendy & Joella

op 17 januari 2021 door

Toen Joella vorig jaar (klinkt als een eeuwigheid geleden) met de vraag kwam om van 2021 “een Harry Potter jaar” te maken, heb ik niet lang getwijfeld. Voor mij was het een sprong in het duister en zelfs mijn gezinsleden kwamen met de vraag 'jij en Harry?'. Voor Joella is J.K. Rowling één van haar favoriete schrijfsters en was Harry al jaren kind aan huis. Januari is de start van een wereld vol fantasie en magie, Wendy & Joella kropen samen in Harry Potter en de steen der wijzen van J.K. Rowling.

Onze verwachtingen:

Een onzekere Wendy: Wat is het moeilijk als je ooit in een ver verleden de film hebt gezien om hier dan mijn verwachtingen neer te pennen. Ik verwacht misschien een mooie schrijfwijze en wat emotie, emotie die ik niet had bij de film. Ik ben echt heel nieuwsgierig want eerlijk (nu krijg ik misschien een schuine blik van de fans) een fan ben ik nooit geweest van de film, wie weet kan het boek hier verandering in brengen en sluit ik Harry alsnog in mijn hart.

Een enthousiaste Joella: Ik heb de films meerdere keren gezien en de boeken gelezen, ik ga ze nu herlezen met jou en ik hoop dat we er samen van mogen genieten, heerlijk wegdromen op Zweinstein en verdwalen in de wereld van de magie. Ik hoop dat jij er net zo van mag genieten, ik vind het erg leuk om samen J.K Rowling te gaan lezen. We zijn hier zeker wel een jaartje zoet mee.

We besloten om het boek in twee delen te lezen, het enthousiasme van Joella was zeer besmettelijk en ze had onmiddellijk twee vragen klaar en in de wereld van Wendy staat vragen zeker vrij!

Wendy: Wat me direct opviel in vergelijking met de film, mijn beeld van Harry Potter is totaal anders zijn uiterlijk maar ook zijn karakter. Ik vind Harry in het begin van het boek eerder onzeker en zoekend, wat dan weer heerlijk is als lezer dat je je eigen verbeelding kan laten spreken. Ook de grappige namen springen ervoor mij uit: J.F Treitercollege, madam Plijster ze zijn zo toepasselijk. Ik geniet zo van dit fantasievolle verhaal, heerlijk om te lezen, wat een verschil met de film.

Joella: Ik zit er ook weer lekker in, even terug naar de magische wereld. Beter dan onze wereld momenteel. Wendy, welk personage vind je tot nu toe het leukste en welke elementen in het verhaal spreken je aan? Mijn favoriete personages zijn Hermelien, Hagrid, Perkamentus, Hedwig en Dobby maar Dobby komt pas in een volgend deel.

Wendy: Als ik dan een favoriet personage eruit moet kiezen is het wel Hagrid, ik ken hem ook uit de film en toch krijg ik een totaal ander beeld, een grote brede toch wat stuntelige man met een klein hartje die Harry echt onder zijn vleugels neemt. Dat de auteur Hagrid een dialect geeft vind ik dan weer de kers op de taart!

Joella: Welke elementen in het verhaal spreken je aan?

Wendy: Het leukste element vind ik het zoekende van Harry, waar past hij bij, wie is hij eigenlijk, de jongen is zolang vergeten geweest want zo komt het personage voor mij zeker over.

En toen was het magisch boek uit, het Harry Potter virus had me te pakken en Joella had tijdens het herlezen van het boek een aantal fragmenten herontdekt.

Wendy: Wat een ongelofelijk fantasievol boek! Ik vond de beschrijving van de trol echt zo knap! Ik geef dit boek zeker vijf sterren en Harry heeft me helemaal veroverd. Ik vind het een mix van spanning en fantasie, de vriendschap tussen de jongeren en het gevoel van rechtvaardigheid van Harry komen als een rode draad doorheen het boek. Zijn moed, nieuwsgierigheid maar ook zijn onzekerheid zal de lezer direct aanspreken. En zo kan ik blijven doorschrijven en superlatieven zoeken. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig hoe jij het boek hebt ervaren?

Joella: Ik ben heel blij dat je ook veroverd bent. Ik heb weer intens genoten maar ook zeker nieuwe dingen ontdekt. Heel verhelderend om te herlezen. Ik vind Ron ook zo leuk door zijn droge gevatte opmerkingen. En die lieve Hagrid en de levendige beschrijvingen zijn gewoon top! Ik heb de steen der wijzen in mijn top 25 staan en daar hoort hij ook gewoon, alles zit goed in elkaar. Het klopt gewoon en eigenlijk vond ik het jammer dat het boek uit is.

Tot gauw in de wonderlijke wereld van Harry Potter!

Joella & Wendy.

Nu natuurlijk een vraagje zijn er nog Hebbanisten gebeten door het Harry Potter virus? En welk personage heeft jullie hart veroverd?



Reacties op: Harry Potter virus treft Hebbanisten Wendy & Joella

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd