Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

lente in februari!

op 28 februari 2019 door

De maand februari bracht ons het eerste lentegevoel, de eerste terrasjes en straaltjes vitamine D…in mijn kleine wereld bracht februari twee gereserveerde boeken “zondagskind - Judith Visser” en het tweede boek daar heb ik geduld voor moeten hebben, maanden wachten “het Rosie resultaat - Graeme Simsion”. Wat was ik blij toen mijn pakketje aankwam, geduld viel van mijn schouders, opendoen en dan vlug het boek laten blinken tussen al de ander Graeme Simsion boeken, want tijd om het boek te lezen heb ik nog niet, de file is te lang. Toch dat het daar staat is voor mij een opluchting, het brein van deze verslaafde kreeg terug de rust om dan weer uit te zien naar het volgende boek dat ik er toch weer wil bij proppen. Waar is toch de logica?

Maar genoeg gezeurd, hier mijn boekenlijst van februari:

Liegbeest - Jet van Vuuren:

****Als je nu spreekt over geheimen, leugens, intriges dan spreek je over dit boek, wie valt er nog te vertrouwen? Jet van Vuuren is echt wel voor mij een auteur die emoties kan opwekken, heel het verhaal door voelde ik zo een haat tegen over het personage Jochem, de arrogantie, zijn lach en dit terwijl je de angst, twijfel van Hannah voelt. Mijn hoedje af voor deze schrijfwijze van emoties! Het verhaal had voor mij ook een hoog cluedo gehalte, wie is hier het grootste liegbeest, met een einde dat me met verstomming achterliet, een plotwisseling die je van je sokken blaast. Misschien een klein minpuntje, is het herhalen van bepaalde gevoelens of verleden van de personage maar daar kijk je wel door als je in spanning zit!

categorie: lees een populair leesclubboek

Ik nog wel van jou - Elke Geurts:

***Wat mij direct opviel was de titel, hoe mooi en veel betekend zijn deze woorden 'ik nog wel van jou' en de auteur slaagt gewoon met de titel de nagel op de kop. Man blaast 24 jarig huwelijk op, hij ziet het somber, houdt niet meer van haar, ze maakt hem niet meer gelukkig. Zij blijft vechten en hopen, draait een rad voor haar ogen dat alles wel goed komt, maar komt alles wel goed?
De auteur heeft hier een psychologisch realistisch verhaal neergezet, vol met gevoelens van hoop en wanhoop, die zeker herkenbaar zal zijn voor sommige lezers. En dit in een jasje van korte hoofdstukken, simpele handelingen van personages die zeer veelzeggend zijn en emoties uitdrukken die dan weer bij mij als lezer binnenkwamen.

De eenzame postbode - Denis Thériault:

****Toen ik aan het lezen was, was het precies of ik een sprookje aan het lezen was, een sprookje over een blinde liefde en wat eenzaamheid te weeg kan brengen. En doorheen deze roman laat de auteur prachtige haiku's op je af wat eigenlijk bij heel het geheel past. Je loopt door een wereld van fantasie en werkelijkheid, een wereld die mij echt beviel al geloof ik dat je echt van dit soort verhalen moet houden.

Izar - Carlo Groot:

*****Carlo Groot vertelt op een mooie manier zijn weg doorheen de kinderwens, gevoelens worden verteld maar met sarcasme en humor. Wat maakt dat het zeer realistisch wordt en als lezer kan je niet anders dan meevoelen, meevoelen met het verdriet en de pijn. Vooral in het begin van het verhaal kan je als lezer vanop de zijlijn meekijken maar hoe verder je leest hoe meer het je raakt, hoe meer dat de humor ook op de achtergrond verdwijnt.

categorie: lees een populair leesclubboek

Mijn moeder is gek - Arthur van Amerongen:

**Het boek leest als verschillende columns, dus ja het leest zeer vlot, al is het begin zeer verwarrend en een web van opsommingen en feiten. Het is zo rauw en eerlijk dat het voor mij als lezer en dan spreek ik uit persoonlijke ondervinding soms zwaar en donker was. Al zal er voor dit soort verhalen wel liefhebbers zijn dat geloof ik wel, you liked or you don't!

Het einde van de eenzaamheid - Benedict Wells:

*****Ik blijf als lezer verwondert achter dat een jonge auteur dit boek met als thema verlies, eenzaamheid, pijn heeft geschreven. Ik kan hier veel superlatieven gebruiken voor zijn schrijfwijze en ja de Duitse pers heeft Benedict Wells (1984) als literair genie uitgeroepen en hier kan ik me bij aansluiten. Waar ik bij veel boeken moet slikken, heb ik hier een traantje gelaten. Vanaf de eerste zin 'ik ken de dood al heel lang, maar nu kent de dood mij ook.' is de toon van het verhaal gezet.

categorie: lees een populair leesclubboek

De stad van de wilde goden - Isabel Allende:

**En daar verdwaalde de buddyreadkwebbels Karin en Wendy in de stad van de wilde goden, voor mij was het zwoegen, waar het begin zeer emotioneel was, verloor de auteur mij gaandeweg, opsommingen werden zeer lang toch blijf ik erbij dat het verhaal sommige lezers wel zal aanspreken.

Er zijn twee boeken die er voor mij vooral uitsprongen en dat zijn het einde van de eenzaamheid - Benedict Wells, zo mooi, zet zakdoekjes klaar en de eenzame postbode - Denis Thériault, ik had dit boek gekocht voor 0,50 euro op de verwendag van de bibliotheek vooral op basis van de cover en de woorden 'een betoverend verhaal', als je graag een verhaal leest waar fanatasie en een hoog sprookjesgehalte hand in hand gaan, zeker lezen!

Nu de vraag van februari, kopen jullie soms zoals ik, op basis van de cover?

 



Reacties op: lente in februari!

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd