Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Maart, storm, buddyread en rommelmarkten

op 31 maart 2019 door

En toen startte maart met veel regen, wind en storm, ik en manlief hadden juist een weekend gepland naar Trier (Duitsland), na het weerbericht te zien had ik ons weekend al gedoopt naar het grote regen weekend, al waren de weergoden ons toch goed gezind. Een kort verhaal op de kop getikt in een prachtige boekhandel in Luxemburg, voor onze lieve meid haar 465a6459620bdee274481bd8f32cf190.pngverjaardag, "Birthday girl - Huraki Murakami",spijtig genoeg vond ze dit boekje een teleurstelling. Na vol lof had ze het boek."Norwegian wood -Huraki Murakami" gelezen, ik had haar gewaarschuwd voor Moord op de commendatore deel 1 (ken je kind), dat ik het boek soms verwarrend vond, ondervond ze deze stelling ook bij Birthday girl.

Maar wat heb ik nu gelezen in maart, waar we lood in onze schoenen moesten steken en een paraplu een verloren zaak was, een maand die voor mij wel bestond uit aankopen op rommelmarkten. Als lezeres doet het me soms wel pijn hoe sommige boeken in een doos terecht komen en daar schreeuwen om een mooi en deftig plaatsje in een warme liefdevolle boekenkast. Ik heb er een aantal geadopteerd (zie foto) en ze staan nu te blinken van geluk tussen al mijn andere nog te lezen boeken.

Na mijn gekwebbel hier mijn boekenlijst van maart:

Zondagskind - Judith Visser:

*****Mijn eerste buddyread met Joella, vijfsterren waardig, door de beeldende schrijfwijze voel je het lijden maar ook de moed van het personage en de humor maakt het geheel iets luchtiger. Ik ben zeker van plan om haar andere boeken ook te lezen, "in seizoenen" al direct op mijn e-reader gezet, echt fan van haar schrijfwijze.

categorie: #lees een prijswinnend boek

               #literatuur club

De bastaard - Frans Stüger:

**** Mijn eerste boekenblogklus in 2019 en bonk erop, vanaf bladzijde één had ik al door dat dit een rauw geschreven verhaal ging zijn, dit rauwe maakt dat het emotioneel echt wel binnenkwam. Geen citaten, langzinnen of poëtisch geschreven, maar recht uit het hart met een ruw kantje, terwijl ik las kreeg ik soms een dubbel gevoel een zekere triestheid maar ook bewondering naar de bastaard toe. Het verhaal zelf is niet in dagboekvorm geschreven maar toch vlot leesbaar, je volgt het leven van René en kijkt door zijn ogen op de wereld, humoristisch en aangenaam waren de uiterlijke beschrijvingen van de personages, grandioos! 

categorie: #de tien kleuren/ zwart

De bruid - Dirk Bracke:

****Dirk Bracke staat bekend om zijn vooronderzoek als hij over een thema schrijft en dat merk je hier direct, het verhaal over een jonge moslim die naar Syrië vertrekt. De auteur beschrijft duidelijk hoe de jongeren worden gehersenspoeld, hoe hun omgeving, familie reageren. Misschien een minpuntje de gevechten tussen de strijders moest ik toch twee keer herlezen. Al is het fictie, de strijd woedt in Syrië en de auteur heeft dit rauw beschreven zonder enige verbloeming. Het nawoord beschrijft in drie bladzijden de realiteit, deze realiteit laat je stil achter.

categorie: #200-299 pagina's

voor lezers die nog een boek zoeken met een link naar de actualiteit (mei), een aanrader is "de bruid - Dirk Bracke"

Kleine brandjes overal - Celeste NG:

****Dit boek werd me aangeraden door Hebbanist Harriet, bedankt trouwens! Even moest ik aan de schrijfwijze wennen, het is eerder een verslag dat je aan het lezen bent maar eens ik in de helft van het verhaal was, kon ik het boek niet wegleggen. Ergens zitten meerder boodschappen in het verhaal, laat perfectie los, wees jezelf, een boek dat waarschijnlijk veel discussies kan losmaken tussen lezers. Toch denk ik dat je van de schrijfwijze moet houden, ik heb het gaandeweg lezend in mijn hart gesloten en ga zeker de auteur haar debuut lezen.

categorie: #300-399 pagina's

Het rosie resultaat - Graeme Simsion:

*****Na lang wachten en een grote fan te zijn van de Rosie boeken, was daar deel 4, natuurlijk had ik hoge verwachtingen en die verwachtingen zijn uitgekomen, deze fan heeft genoten van dit humoristisch boek. Misschien een tip even de andere Rosie boeken lezen. Wat hou ik van Don (hoofdpersonage), Je kan niet anders dan Don in je hart sluiten. De auteur laat Don het verhaal vertellen met de nodige humor, meer dan eens zat ik met het boek in mijn handen te grinniken, zo ontspannend en toch mooi op een eerlijke warme manier geschreven. Deze reeks is een must read voor lezers die houden van humor met de nadruk op MUST READ.

categorie: #de tien kleuren/roze

               #7 werelddelen/Australië

Donderjagen - Coen Stiemer:

***Boekenblogklus 2, een boek volledig uit mijn comfortzone, het boek bestaat uit humoristische kortverhalen en pleziergedichten, ik moest toch even wennen aan dit concept. Sommige kort verhalen laat de auteur eindigen met een besluit en spreekt hij de lezers toe, vooral die kort verhalen spraken me aan, de gedichten vond ik vooral verwarrend en er zit niet echt een samenhang in. Fijn om tussendoor te lezen, lekker ontspannend.

categorie: #april (vooruitziend) - lees eens wat anders in april, buiten je comfortzone

De macht - Naomi Alderman:

****Nathalie zocht hebbanisten om samen een buddyread te doen voor de literatuurclub, mijn vingertje ging omhoog spijtig genoeg had ik het boek nog niet in mijn bezit. Nathalie had twee exemplaren dus stuurde ze de nederlandse versie even op, wat was dat leuk, ik kreeg een exemplaar met prachtige motivatiebriefjes. Ik vond het een zeer filmische geschreven boek, zonder te veel beschrijvingen. Wat ik wel wil meegeven is dat sommige stukken in het verhaal zeer wreed waren, maar voor mij klopte het plaatje en hadden deze stukken in het verhaal een hoog thrillergehalte. 

Wat heeft maart me nu eigenlijk gebracht? 

gemiddelde van 4 sterren uitgedeeld

postbode die het boek macht kwam brengen met heel wat motivatiebriefjes (bedankt Nathalie)

boek dat volledig uit mijn comfortzone lag (donderjagen - Coen Stiemer)

pijn in mijn hart op de rommelmarkt als ik al die ongewenste boeken zie liggen

En daar komt de vraag, stuimen jullie ook de rommelmarkten af en doet het bij jullie ook soms pijn om al die boeken in een doos (verbannen) te zien liggen?



Reacties op: Maart, storm, buddyread en rommelmarkten

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd