Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesgewoontes in de kleine wereld

op 23 mei 2020 door

Na het artikel te hebben gelezen van Maartje (link) was ik direct enthousiast, manlief mocht direct fotograaf spelen en terwijl ik het artikel schreef ontdekte ik de hanger, de multitasker en deler in mij, dus hier een kijkje in mijn wereld van leesgewoontes.

1. Heb je een speciale leesplek? 

Natuurlijk, gewoon in de zetel bij mijn gezinsleden, terwijl manlief televisie kijkt en vasthangt aan zijn feuilletons verstop ik me meestal in een boek. Ik ben het type hanger, een hanger laat zich volledig gaan, hangt in de zetel met wat kussens, een hanger blijft niet op één plaats zitten en verzet zich mogelijk een aantal keer per uur.

Stoort de televisie? Nee, ik sluit me meestal af en kruip in het verhaal, wandel naast de personages. Naast mijn boek ligt een schriftje want van elk boek maak ik notities en haal de mooiste citaten eruit, de vol geschreven schriftjes komen daarna in mijn boekenkast terecht. 

2. Boekenlegger of gewoon een stukje papier?

Ik heb veel verschillende boekenleggers, natuurlijk de mooie Hebban boekenleggers, maar ook ééntje dat ik van mijn dochter heb gekregen, een souvenirtje van haar eerste verre reis naar Thailand.

3. Kun je zomaar ergens in het verhaal stoppen of moet je een bepaalde aantal pagina's lezen of moet je een hoofdstuk uitlezen?

Met twee kinderen, een man, een hond en een kat in huis lukt het me soms niet om een hoofdstuk uit te lezen en zeker nu met de homeschooling van de jongste is dit niet evident. Daar stoor ik me niet zo echt aan (aan de homeschooling wel), ik lees gewoon even terug en bevind me vrij snel terug in het verhaal.

4. Kun jij multitasken tijdens het lezen?

Geen probleem voor mij, ik kan zelfs lezen terwijl ik aan het koken ben, we zwijgen over de spaghettisaus die deze week was verbrand, je kleeft er gewoon de label "gerookte spaghettisaus" op en gezinsleden ontdekken weer eens een nieuw recept, af en toe moet je afwijken van het oude.

5. Lees je één boek tegelijk of liever meerdere?

Schuldig, meer dan twee, sommige half gelezen boeken blijven even op de achtergrond, ze roepen, gillen, maar zoals jullie al lazen ik ben goed in multitasken, terwijl ze roepen lees ik gewoon verder in een ander boek, negeren is hier echter de oplossing.

6. Eet of drink jij tijdens het lezen?

Een tasje koffie, thee, glaasje water en ja ik zondig meermaals, buiten mijn boeken die gillen heb je hier thuis ook gillende pralines en die geluiden zijn zo pijnlijk dat negeren hier niet de oplossing is, je kan niet anders dan even te rommelen in de doos en vooral de witte eruit te zoeken want die gillen het hardst.

7. Lees je overal of alleen thuis? 

Ik ben een overal lezers, als je een wandeling maakt in mijn overvolle handtas zal je altijd een boek tegenkomen of mijn e-reader. 

8. Lees je hardop of in stilte?

Meestal in stilte toch als ik mooie stukken tegenkom, worden mijn gezinsleden getrakteerd want buiten een hanger ben ik ook een deler, vooral citaten en herkenbare levenswijsheiden worden hier hardop gelezen.

9. Lees je wel eens vooruit of sla je wel eens stukken over?

Nee dat is voor mij zelfs een stap te ver, ik zou het erg vinden om iets te moeten missen, al wil mijn nieuwsgierigheid het wel eens overnemen toch plaats ik hier voor mezelf een grens. 

10. Breek jij de ruggen van boeken of laat je ze als nieuw?

Ik ben heel voorzichtig met mijn boeken, soms kan je niet anders vooral bij een paperback is dit niet evident.

11. Schrijf jij in je boeken?

Oh nee, dit is een not done voor mij, al kan ik wel genieten van aantekeningen die ik vind in tweedehands boeken alsof je een boek koopt met een verborgen boodschap.

12. Hoe kies jij je nieuwe boek?

Mijn keuze heeft meestal te maken met mijn eomtionele toestand, in deze donker quarantaine tijd zal ik eerder grijpen naar een thriller, heeft het met de spanning te maken? Ik merk ook dat ik van genre naar genre stap, nu ben ik een roman aan het lezen dan zal de volgende een thriller zijn en daarop een Young Adult om dan weer literatuur te lezen, dat is wel typisch aan Wendy dat er veel afwisseling moet zijn om haar aandacht erbij te houden (ken jezelf).

Herken je jezelf in mijn antwoorden? Of zijn jullie betere multitaskers dan ik?



Reacties op: Leesgewoontes in de kleine wereld

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel