Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

HRC 2020 juni: Lees een beestachtig boek

op 11 juni 2020 door

Juni is de maand van het beestachtige boek en daarvan zijn er binnen het feelgoodgenre meer dan genoeg van te vinden! Het wordt pas lastiger wanneer je binnen deze categorie naar de subcategorieën kijkt. Een insect? Of een fantastisch dier? Toch is er genoeg keus en hebben we een selectie met tips voor jullie gemaakt.

e7b249893ae686d1d319f676efecddc6.jpg

Juni 2020 Lees een beestachtig boek

- door Marieke -

6.1 Een boek waar een huisdier in voorkomt

Volgens mij is dit de beste categorie van de hele Hebban reading challenge. Er zijn zoveel fijne boeken waar een huisdier een grote of kleine rol speelt. Hebban stelde dit lijstje al voor de lezers samen (waarbij opvalt dat er ook een aantal 'insectenboeken' tussen staat, wat ik nu niet direct als huisdier zou willen bestempelen maar die, als je er goed over nadenkt, toch "huisdieren" zijn).

Bij Fabulous Feelgood maakten we al eens lijstjes met dierenboeken. Voor de challenge van 2018 was er ook een categorie: lees een beestachtig boek. Het lijstje van toen vind je hier. In dat blog verwezen we al naar een blog van 2017 waar we een lijstje maakten voor dierendag, en die lees je hier.

Inmiddels zijn er heel veel leuke en lieve feelgoodboeken bijgekomen.

Molly en het kattencafé - Melissa Daley
Een puppy voor kerst - Simone Luijten
Hartendief op pootjes - Melinda Metz
Het begint met een blik - Kelly Moran
Zomer in het Duincafé - Debbie Johnson

e7b249893ae686d1d319f676efecddc6.jpg

6.2 Waarin een insect voorkomt

Niet gelijk iets waar je aan denkt bij feelgood boeken, maar er zijn toch hele mooie romans waar insecten een hoofd- of bijrol spelen. Ook hier levert Hebban een lijstje voor aan. Opvallend is dat vooral in de commentaren heel veel mooie tips genoemd worden!

Zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan
Niet een boek waar je gelijk aan denkt in deze categorie, maar het hoofdpersonage leert een Amerikaanse man kennen die imker is.

Tessa Treurniet en de reizende imker - Renée Olsthoorn

De bijenhouder van Aleppo - Christy Lefteri

De bijen - Laline Paull

De vlinderkamer - Lucinda Riley

e7b249893ae686d1d319f676efecddc6.jpg

6.3 Waarin een wild dier voorkomt

Wilde dieren, dan denk ik aan leeuwen en tijgers. Maar er zijn er natuurlijk veel meer en er zijn veel boeken over. Het lijstje van Hebban laat al zien hoe divers deze categorie is.

Kom Atir, kom! - Agnita de Ranitz

De stam van de Holenbeer - Jean M. Auel

Warrior cats deel 1 De wildernis in - Erin Hunter

e7b249893ae686d1d319f676efecddc6.jpg

6.4 Waarin een fantastisch dier voorkomt

Voor deze categorie zullen we als feelgood lezers toch even uit onze comfortzone moeten stappen. Want fantastische beesten zijn nu niet echt standaard terug te vinden in feelgood romans. Dat blijkt ook uit het lijstje dat Hebban al samenstelde. YA en Fantasy voeren daar de boventoon. Toch las ik deze maand een hele leuk boek over een draak: Temeraire van Naomi Novik in een meeleesmaand van de SF&Fantasy club!

Jinxed - Amy McCulloch
Het is een YA, maar wel een mooi verhaal over de relatie tussen een robotdier en een meisje. 

Temeraire - Naomi Novik

Een verhaal over de vriendschap tussen een kapitein van de Engelse marine en een echte draak. Speelt tijdens de strijd tussen Engeland en Frankrijk onder Napoleon. Hele leuke fantasy-serie. Er zijn negen boeken, waarvan er zes zijn vertaald naar het Nederlands.

Ergaon - Christopher Paolini

Nog een fantasy serie met draken!

e7b249893ae686d1d319f676efecddc6.jpg

Welke boeken heb jij gekozen of gelezen voor deze Hebban Maand challenge?



Reacties op: HRC 2020 juni: Lees een beestachtig boek

Meer informatie

Gerelateerd