Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuwe boeken in September - waar kijk jij naar uit?

op 21 september 2022 door

Ook in September zijn er weer een hele boel leuke en verschillende boeken uitgekomen.
Na een hele wisselende maand waar je zowel heerlijk buiten als binnen hebt kunnen lezen.
Hier een gedeelte van wat er deze maand allemaal uit is gekomen.
-door Renate- 

b0f800e387d70402582356b04a6e7411.png
Het walvistheater Joanna Quinn

Drie kinderen groeien op in het Engeland van het interbellum, niet wetend welke grote veranderingen de komende eeuw zal brengen

In de interbellumjaren groeien de drie Seagrave-kinderen – Cristabel, Florence en Digby – op aan de kust van Dorset. Verwaarloosd door hun ouders en geïsoleerd van de buitenwereld vertrouwen de drie vooral op elkaar en op hun gezamenlijke avonturen. Als er op het nabijgelegen strand een walvis aanspoelt, vormt dit voor de kinderen een spannend spel. Uit de botten van deze walvis bouwen de drie een theater waarin ze al hun fantasieën kunnen uitleven. Dit theater zal hun de rest van hun leven bijblijven als een baken van hoop en herinnering aan hun zorgeloze kindertijd.

De Spaanse liefdesleugen - Elena Armas
Eindelijk! Catalina heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties… Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde?

Het meisje achter het prikkeldraad - Imogen Matthews

Amersfoort, 1944. De bezetting is een dagelijkse realiteit voor de jonge geliefden Saskia en Frans, met het concentratiekamp net buiten de stad. Frans reist elke dag naar het kamp om het keukenafval op te halen. Als een gevangene hem smeekt een brief naar buiten te smokkelen, besluit Frans dat te doen, ook al brengt dat hemzelf en zijn familie in gevaar. Samen met Saskia verzamelt Frans honderden brieven van gevangenen, en brengt hij de antwoorden terug naar het kamp.
Maar dan wordt Saskia opgepakt en opgesloten in Kamp Amersfoort, en Frans zoekt wanhopig naar een manier om haar te redden. Hij zal haar moeten helpen ontsnappen uit het kamp – ook al zegt iedereen dat dat onmogelijk is…
3f465fee5525888676e9a06b1880ded6.png

De boekhandelaar van Dachau - Shari J Ryan
1940. Matilda's vriend Hans is in gevaar. Ze biedt hem haar zolder om te schuilen. Maandenlang zien ze elkaar enkel bij kaarslicht als zij hem eten komt brengen en kunnen ze niets anders dan fluisteren. Tot op een dag soldaten haar huis binnenstormen en ze Hans meenemen.
2018. Grace komt erachter dat ze een boekwinkel in Dachau heeft geërfd van de grootmoeder van wie ze het bestaan niet wist. Grace duikt in het verleden van haar grootmoeder Matilda en stuit op dingen over zichzelf en haar familie die haar leven op z'n kop zetten.

Drie dates - Beth O'leary 
8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets... Maar waar is hij dan?
14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?
18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…
Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

Frannie's familie - Gerda van Wageningen

In de crisisjaren na de beurskrach is het werk in de biezen en het riet in Puttershoek nog belangrijker. Vooral voor Frannies vader Harm. Hij heeft samen met zijn vriend Karel redelijk wat grondgebied, waardoor zij veel werkgelegenheid kunnen bieden. Karel vraagt Harm om Frannies hand en Harm vindt het een uitstekend idee dat zijn goede vriend en dochter met elkaar trouwen. Maar Frannie heeft heel andere plannen…

'Frannies familie' is het tweede deel van de Biezen en riet-trilogie van Gerda van Wageningen, een serie vol spanning en liefde. Eerder verscheen 'De zussen Verschoor'.

Deze boeken kwamen ook uit in deze periode:

Vanaf het eerste moment - Bella Andre
De vrouw die weer tot leven kwam - Beth Miller
Suikerzoet - Sandra J Paul
Losgeweekt - Jennifer Wagemans 
Ondergeschoven - Johanne A van Archem
Word volwassen Eve Brown - Talia Hibbert
Zeven dagen samen - Tia Williams
Een nieuw begin - Santa Montefiore
De spionne - Danielle Steel
Zomerzon op het wijndomein - Cathy Bramley
Mr plezier - Vi Keeland
Plankgas Sabine - Renee Olsthoorn
De bron van liefde - Lynn Austin
De koperen koning - Sa Chakraborty
Vijf levens - Jenny Tinghui Zhang
Op zoek naar mijn vader - Pere Cervantes
De boekhandel van het verzet - Sarah Sundin
De ruige heer - Evie Dunmore
De vrouwen van Rue Cardinale - Fiona Valpy
Het huis aan de herengracht - Jessie Burton
De laatste man - Eizabeth Gilbert
Toen wij kinderen waren -  Kati Naumann
Verity - Colleen Hoover
 - Avery Flynn
Loslaten - Julia Sprang
Meest begeerde topman - Annika Martin

Naar welk boek kijk jij het meeste uit en waarom? Of heb je een ander boek dat deze maand uitkomt en dat je graag wil gaan lezen? Plaats je reactie hieronder en doe mee en praat mee en ontdek samen nieuwe mooie boeken.



Reacties op: Nieuwe boeken in September - waar kijk jij naar uit?

Meer informatie