Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand oktober

op 08 november 2023 door

De maand oktober zit er op, en een deel van november is ook al voorbij. In deze blog blikken we nog eenmaal terug op de gelezen boeken van vorige maand. Misschien zitten er wel boeken tussen die je ook hebt gelezen, of waarover je twijfelde of je ze zou gaan lezen en laten we je TBR weer een stukje groeien!

6d113a93fbe8acbc8e8c70a3551ffc32.png

Renate

Ik weet niet waarom maar in de herfstmaanden lees ik meer thrillers. Toch is deze maand mijn keuze gevallen op De vrouw die uit Auschwitz ontsnapte van Ellie Midwood. Haar boeken zijn gebaseerd op echte verhalen, maar om het leesbaar te maken is er een fictief verhaal van gemaakt. Dit verhaal greep mij echt erg aan. Het was een mooi verhaal wat zich afspeelt op een hele nare plek. Mooi dat Ellie Midwood op deze manier Mala en Edward een stem heeft gegeven.

b889add7075addc14add0069aa262ebb.png

Marieke

Oktober was een prima leesmaand en er gingen best veel boeken uit, maar het waren weinig feelgoodromans. Het was een mix van fantasy en thriller en historische romans en een korte kerstfeelgood als luisterboek. Mijn keuze voor deze maand is fantasy, maar dan wel een die wat aanleunt tegen feelgood. Het is Middernachtbibliotheek van Magg Haig. Ik vond dat een heel bijzonder verhaal. Het gaat over een vrouw die alles kwijt is en niet meer wil leven. Ze komt in een schemerwereld tussen dood en leven terecht en krijgt de kans om levens te leven zoals die hadden kunnen zijn als ze andere keuzes had gemaakt. Het laat je nadenken over je eigen leven en de keuzes die je maakte en waar je mogelijk spijt van hebt. Het laat zien dat het gaat zoals het gaat en dat een ander leven gebaseerd op andere keuzes niet altijd beter is.

Ik las het boek van de bibliotheek en vond het jammer dat het uit was en weer terug moest. Door het hier te tippen, beleef ik het opnieuw.

06cb8a36dfc2d41886d5654cb9f2cc08.png

Mandy

Ik las in oktober veel mooie boeken die ik allemaal 4 of 5 sterren gaf, een maand vol toppers dus met drie feelgood-boeken, een jeugdboek en een non-fictie. De boeken die echt het noemen waar zijn, zijn De jongen die van de wereld hield van Tjibbe Veldkamp. Over een 'mogelijke' jongen. Een jongen die geboren kan worden als zijn ouders daadwerkelijk bij elkaar komen en hem 'maken'. Echt een prachtig verhaal dat leest als een sprookje. Een ander boek, waarvan het geen verrassing meer is dat ik die echt heel leuk vond, is Wat ik wil voor kerst van Catherine Walsh waar ik al een heel enthousiast review over schreef. Deze lees je hier.

8cb16b5ce8b466ccf0fb155894b4b30d.png

Helma

Net als Marieke las ik een mix van thriller, feelgood, fantasy en young adult. Toen afgelopen maand het nieuwste boek van T.J. Klune werd gekozen als Hebban boek van de maand, besloot ik zijn eerste boek te gaan luisteren: Het gefluister achter de deur. Het is een young adult, maar er zit zoveel feelgood in dat ik vond dat ik het boek prima hier kon tippen als mijn beste boek. Het boek gaat over de gehaaide en erg onsympathieke advocaat Wallace Price, die na zijn dood als geest terecht komt in het bijzonder theehuis van Hugo. Hoewel hij in het begin iedereen tegen de haren instrijkt, verandert hij langzaam in een liefhebbende en tolerante versie van zichzelf. Het verhaal heeft humor, emotie, liefde en diversiteit. Een erg fijne kennismaking met deze schrijver!

67fbd3fd81835565f24b2613e3919943.png

Sanne

Om heel eerlijk te zijn viel mijn maand wat tegen. Ik las wel mooie boeken, maar niet bijster veel en nauwelijks feelgood. Er was slechts één boek dat in dit genre viel. Verder las ik een paar graphic novels, een kinderboek, non-fictie en YA. Deze laatste is het mooiste boek dat ik in oktober las en van een auteur die Helma ook al tipte: TJ Klune. Ik las Het boomhuis in het bos voor de leesclub op Hebban. Er is zo ontzettend veel over dit boek te zeggen dat gebaseerd is op de klassieker Pinokkio, maar dat zich jaren in de toekomst afspeelt. Het heeft een aantal spicy stukjes, een androïde die hele scherpe en gevatte opmerkingen maakt en ook een vleug romantiek, dat ik toch dit boek wil tippen hier. 

De feelgood roman die ik las, was een boek waarin ik in september was begonnen in het kader van LUEK en die al tijden in mijn kast stond. Dat was Hildes droom van Marie Lamballe. En ondanks dat het niet mijn favoriete boek was van afgelopen maand, heb ik wel van het verhaal genoten en wil ik het daarom hier toch noemen.

08e4e5a2341bcb4bbcdb6c51045023de.png

Amarins

Hoewel ik het gevoel had dat oktober niet mijn beste leesmaand was, viel het toch alleszins mee! Het was een maand waarin ik van alles wat las, een historische man, heel veel feelgood en zelfs weer eens lekker een thriller. Er zaten best veel toppers bij en de vier en vijf sterren waren goed aanwezig. Het is dan ook moeilijk om te kiezen wat nu echt de mooiste is. Door de diverse boeken is het ook zo moeilijk te vergelijken. Toch heb ik besloten dat Even aan mijn moeder vragen van Danielle van Helden de mooiste was van de oktober maand. Een boek wat over het onderwerp dementie gaat, dit ligt me op dit moment na aan het hart. Mijn recensie zal nog als gastblogger verschijnen op het blog van Reviews & Roses. Wat ik al wel kan verklappen is dat dit een boek is dat je niet met droge ogen dicht zult slaan! 

8d568843878e9ea3fb9c100840a821a2.png

En? Is het gelukt om jouw TBR te laten groeien? Hoe was jouw leesmaand?



Reacties op: Onze keuze van de maand oktober

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Danielle van Helden

Danielle van Helden

Danielle (1976) schrijft romans die zich kenmerken door maatschappelijke thema's...