Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verslag Historische roman meeleesmaand

op 09 maart 2021 door

De meeleesmaand: ik kan inmiddels wel stellen dat we er allemaal dol op zijn. En het thema van februari was er weer één om van te genieten: de historische roman. En dat dit voor velen een favoriet genre is was te merken, want ook aan deze meeleesmaand werd weer fanatiek meegedaan, wat hebben we gezamenlijk weer veel moois mogen lezen en met ruim 750 reacties, veel gepraat!

c04f6386d0cef94d112eab6f881684e9.jpg

- door Celesta

Deze meeleesmaand mag ik toch wel zeer divers noemen, want er zijn behoorlijk veel verschillende titels van diverse auteurs gelezen. Het was ook een uitgelezen kans om je boekenplanken eens wat op te schonen, want we bleken allemaal behoorlijk wat historische romans in eigen kast te hebben staan. De diversiteit maakte het een bijzondere meeleesmaand, maar het is wel lastig samen te vatten. Als ik goed heb geteld (en dat is nogal een klus, gezien al jullie heerlijk enthousiaste reacties) las Ideke er 8, Franscisca er 7, Elly las er 6 en Katja 5. De toppers van deze maand dus! Uiteraard gaat het niet om de aantallen, maar ik vind het toch altijd om te vermelden hoe fanatiek er wordt meegedaan.

Laten we dichtbij beginnen
Want er zijn diverse historische romans gelezen van Nederlandse auteurs. Denk aan Maria van Suzanne Wouda, Simone van de Vlugt heeft ook een paar mooie exemplaren op haar naam staan, evenals Marja Visscher. De Crèche  van Elle van Rijn kwam meerdere malen terug deze meeleesmaand en ook Het geheime kiste  van Elle van Aline van Wijnen vond gretig aftrek. Die laatste staat inmiddels op mijn eigen wensenlijstje, want het regende lovende woorden bij deze titel!

Heel veel series
En ja, er zijn ook heel veel mooie series binnen dit genre te vinden en er werd door velen goed gebruik gemaakt van de meeleesmaand om weer eens een deel van het één of ander te lezen. Natuurlijk mogen De Zeven Zussen van Lucinda Riley niet ontbreken. Ook haar standalones waren deze maand favoriet. Corina Bomann is een favoriet deze maand, vooral ook doordat Solveig’s belofte in februari verscheen, het derde deel in de Vrouwen van de Leeuwenhof serie. Toeval? Wel erg leuk! Tot slot toch wel de veel besproken Bridgerton serie. Wie na deze meeleesmaand weer eens in een goede serie wil duiken: deze boekenreeks is ook te zien op Netflix en Marieke schreef er een leuk artikel over.

De favorieten
Er is wat mij betreft één titel die er uit springt. Gelezen door meerdere dames en alleen maar goede recensies: Het meisje in de witte kimono. Voor wie – net als ik – nieuwsgierig is geworden: hij zit deze maand bij de Bookchoice selectie! Ook Bloemblad van zee bleek een enorme aanrader en over Ken Follet waren veel lovende woorden. Diney Costeloe blijkt ook een ware hit binnen dit genre, ik mocht deze maand mijn eerste boek van haar lezen en ik heb genoten! Tot slot: John Boyne verdient met Een reiziger een plekje tussen de grote favorieten.

Zijn er ook nog mindere boeken deze maand?
Nou, ik kan er welgeteld één vinden waar jullie niet erg positief over zijn: De tatoeëerder van Auschwitz. Enorme tegenvaller ook dat dit geen non-fictie is, zoals wel wordt beweerd. Staat deze op je leeslijst? Hij kan er wel vanaf, er is nog zoveel moois wat je er voor in de plaats kunt zetten!

Conclusie

Het was leuk, het was genieten en het was heerlijk kletsen over een genre die ons allen bijzonder goed lijkt te liggen. Ik ben dan ook voor een herhaling van dit succes, maar er is nog zoveel moois te ontdekken, te beginnen met de volgende meeleesmaand die gepland staat voor mei. Wat zal het worden? Geen idee, maar één ding weet ik zeker: genieten zullen we! Zijn jullie weer van de partij?Reacties op: Verslag Historische roman meeleesmaand

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...

Diney Costeloe

Diney Costeloe

Diney Costeloe groeide op met boeken dankzij haar vader die uitgever was in Lond...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Corina Bomann

Corina Bomann

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan sc...

Marja Visscher

Marja Visscher

Marja Visscher (1951) is journalist en auteur. Ze schrijft historische romans ov...