Advertentie

Feiten. Vraag 6 - Sympathiek of niet?

op 18 juni 2018 door

bdec510c9c8e6ea4ed2d7d15008ac371.jpg

Vraag 6.a. Op deze foto zie je twee hoofdrolspelers uit het boek. Het zijn de echte foto’s. Op de foto’s zien we Willem Van Vugt en Joris Lenaerts. Wie is wie volgens jullie? Waarom denk je dat?

Vraag 6.b. Guy Prieels is een meester in het in een paar zinnen neerzetten van een persoon waardoor je die figuur meteen herkent ook naar karakter. Bijvoorbeeld Ninette De Vilder: “Op het ogenblik dat procureur Goemans een onderzoeksrechter vordert, neemt het noodlot voor Willem Van Vugt de gedaante aan van een onooglijk vrouwtje met een trompetneus dat ondanks haar nietszeggende verschijning bekleed is met bijna absolute macht: Ninette De Vilder. Een bijtertje.” (blz. 37).

Of Ludo Piepers, een bijfiguur: bijgenaamd het Oog van Moskou, stram als een stok, spiedend als een rat en accuraat als een horloge. En wat te denken van Marie van Hamme, “blakend van zinnelijkheid. Karig textiel met piekende hoogtes en een diep dal, je kan haar navel zien.” (blz. 221)

Kun je ook een voorbeeld van zo’n beschrijving van een van de personages uit het boek geven?

P.S. In de volgende vraag onthul ik de ware identiteit van onze hoofdrolspelers.Reacties op: Feiten. Vraag 6 - Sympathiek of niet?

Meer informatie

Gesponsorde boeken