Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in september

op 02 oktober 2019 door

Het is herfst, het regent veel en de zon schijnt niet steeds meer zo fel in mijn ogen, de kinderen zijn weer naar school en dus gaat het lezen weer als een trein. Ik las 30 boeken, waarvan er 7 op mijn originele TBR stonden.Ik deed deze maand mee aan twee readathons: Sob-a-thon en Contemporary-a-thon en aan één readalong: The Raven-Cycle. Ik las één week alleen blauwe boeken en probeerde zoveel mogelijk serieboeken te lezen in mijn eigen Series September. Lees je mee of dit gelukt is?

848d6397f95066467d364f98c1689d18.jpg

Deze maand heb ik geen zin in statistieken. Ik heb veel gelezen, maar ben verder behoorlijk lui en voel me al weken niet optimaal. Ik hoop niet dat jullie dit teveel missen. Wat ik de eerste helft van de maand las vind je hier.

Romans en literatuur

Book love van Debbie Tung is een stripboek met strips over de liefde voor boeken. Begin deze maand las ik Quiet Girl in a noisy world en dat liet zo goed zien wie ik ben dat ik hoge verwachtingen had van dit boekje. Het was schattig en herkenbaar, maar had veel minder impact dan het andere boek. 3 Sterren.

Young Adult

Her Royal Higness van Rachel Hawkins is het vervolg op Royals, maar kan prima los gelezen worden. Een heerlijk verhaal over een Amerikaanse Highschool studente die op uitwissleing gaat naar een Schotse boardingschool. Daar wordt ze de kamergenoot van een wel heel vervelende en hooghartige Schotse prinses. Maar schijn bedriegt. Misschien is Flora toch niet zo vervelend. 4 Sterren. Het boek was blauw (ik las de Amerikaanse uitgave) en las ik in mijn 'blauwe boeken week' en het past ook in LUEK en in series September.

De geur van groen van Pamela Sharon las ik in een paar uur uit. Op 20 september organiseerde De Vries- Van Stockum in Haarlem een Young Adult borrel met verschillende Young Adult auteurs, waaronder Pamela Sharon. Natuurlijk wilde ik het boek op voorhand gelezen hebben. Het is een fijn verhaal over een blind meisje dat na een nare gebeurtenis opnieuw moet proberen haar weg te vinden in een ziende wereld. Mooi geschreven en een heel goede manier om je in te leven in de wereld van mensen die niet kunnen zien. 4 Sterren. Dit boek stond al langer in mijn kast, dus LUEK.

Blue Lily, Lily Blue van Maggie Stiefvater is het derde boek in de Ravencycle. Het bizarre verhaal van Blue en haar Ravenboys gaat verder en wordt steeds magischer. 3,5 Sterren. Dit boek past in series september, maar kocht ik nieuw voor de readalong.

The raven king van Maggie Stiefvater is het vierde deel van de serie en tevens het slot. Dit deel werd heel verwarrend en deed me een beetje denken aan Alice in Wonderland. Heel veel verschillende bizarre gebeurtenissen, verschillende perspectieven en herhalende woorden en zinnen maakten dit tot mijn minst favoriete deel van de serie. Dit is echt een serie die voor mijn gevoel beter wordt bij herlezen. 3 Sterren. Niet LUEK, want nieuw aangeschaft deze maand. Wel passend in Series September en een blauw boek.

Verstrengelde vleugels van Vanessa Gerrits staat op Hebban onder de Young Adult, maar de hoofdpersonen zijn duidelijk ouder. Ik zou het zetten onder fantasy. Dit was deel drie in de Vleugels-serie en daarmee het slot. Ik heb erg genoten van Max en Lucy en hun vrienden in dit boek. Tijdreizen werd een ding en dat is altijd spannend. Krijgt de auteur het voor elkaar om de tijdlijn te laten kloppen? Ik vind dat ze het goed gedaan heeft. 4 Sterren. Zeker LUEK en een serie uit! En is dit blauw?

Nocturna van Maya Motayne vertelt het verhaal van een dief die haar uiterlijk kan veranderen en een prins die iets heel doms gedaan heeft waardoor het hele land bedreigd wordt. Deze twee komen samen in een redelijk spannend en zeker ook grappig verhaal met een tikje romantiek om het land te redden van een demon. Met plezier gelezen, niet echt heel origineel. 3,5 Sterren. LUEK en blauw, want ik had de speciale editie van Fairyloot.

Birthday van Meredith Russo was mijn topper deze maand. Wat een prachtig verhaal! Birthday begint op de dertiende verjaardag van Eric en Morgan, twee jongens die op dezelfde dag en in hetzelfde ziekenhuis geboren zijn. Sinds hun geboorte zijn ze vrienden. Morgan worstelt met zijn identiteit. Voelt zich meer meisje dan jongen en weet niet hoe hij dit moet uiten, daarnaast is zijn moeder het jaar daarvoor overleden. Eric worstelt ook. Wil hij muziek maken of blijven voetballen? Durft hij in te gaan tegen zijn dominante vader? Iedere volgende verjaardag komen Eric en Morgan weer samen en zie je hoe het hen vergaat. Een prachtig verhaal over identiteit, vriendschap, liefde en seksualiteit. Dikke vijf sterren. Dit boek was meer dan LUEK en paste ook nog in de Contemporaryathon (Boek met geel op de cover, boek met heftig of donker onderwerp, uitgegeven in 2019, boek met diversiteit, geliefd bij iemand uit de boekengemeenschap).

All the bright places van Jennifer Niven is een boek dat al heel lang in mijn kast stond. Eindelijk pakte ik het op. Het verhaal gaat over behoorlijk zware onderwerpen: manisch depressiviteit, dood van een zus en de daarmee gepaard gaande gevoelens van schuld en depressie, afwezige en agressieve ouders. Toch heeft het boek ook iets lichts. De twee hoofdpersonen, Theodore en Violet zoeken hun eigen staat af naar bijzondere plekken en vinden daar hun lichtpuntjes. Ik vond het een mooi en belangrijk boek, maar vond de hoofdpersonen wel erg volwassen overkomen, met erg veel kennis van klassieke literatuur en de wereld. Ze waren mij wat te wijs. 3,5 Sterren. Het boek telde mee voor LUEK, blauw boek en Contemporaryathon (boek met heftig of donker thema; boek met geel op de cover, boek met plant op de cover, boek met diversiteit en boek met illustraties op de cover) en het staat ook in de Hebban 1000 onder de titel: Waar het licht is

Feelgood

In september las ik eindelijk De zeven zussen van Lucinda Riley. Ik heb me prima vermaakt en vond vooral de historische context leuk, maar werd niet weggeblazen door het verhaal. 3 Sterren. Het is het begin van een serie, dus het boek paste binnen Series September en natuurlijk staat deze in de Hebban 1000 en speelt het zich af in Brazilië dus kan ik ook Zuid-Amerika afstrepen van mijn Hebban XXL.

The Simple Wild van K.A. Tucker las ik voor de prompts: boek met planten op de cover en boek met een heftig of donker onderwerp van de Contemporary-a-thon. Ik vond het een heel fijn boek dat zich afspeelt in het westen van Alaska. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die haar ernstig zieke vader gaat bezoeken. Deze man heeft ze nog nooit in haar leven gezien, maar ze voelt dat ze naar hem toe moet nu hij ziek is. Haar vader is de directeur van een vliegtuigmaatschappij en er ontstaat iets moois tussen haar en één van de piloten. 5 Sterren. LUEK  en Contemporaryathon.

Well met van Jen DeLuca kocht ik vorige maand, dus deze mocht net mee voor LUEK. Dit is een heerlijke feelgood over een Renaissance fair. 4 Sterren. LUEK boek en paste ook binnen de Contemporaryathon (uitgegeven in 2019, illustratie op de cover, plant op de cover en geliefd door iemand in de boekengemeenschap).

Fix her up van Tessa Bailey was mijn audioboek van deze maand. Het zou een heel fijn sexy boek zijn volgens veel verschillende booktubers die ik volg. Ik hou wel van een lekkere 'smutty' roman, dus... Het verhaal was aardig, de karakters oké, maar de mannelijke hoofdpersoon vond ik te dominant. 3 Sterren. Contemporaryathon (uitgegeven in 2019, geel op de cover, illustratie op de cover en geliefd door iemand in de boekengemeenschap.

1f7ecbe8d2c2283e18ad9f5307095e89.jpg

Jeugd

The tea dragon festival van Katie O'Neill had ik al een tijd in de pre-order staan, omdat ik het vorige boek: The tea dragon society zo ontzettend schattig vond. Dit is een graphic novel over een heel diverse gemeenschap, 'mensen' met allerlei kleurtjes, seksualiteiten, identiteiten en handicaps leven samen in een klein dorpje in het bos. Bij hen leven heel kleine draakjes die theeblaadjes op hun lijfje hebben groeien. Superschattige tekeningen in een lief verhaal over vriendschap, familie en je plek in de samenleving vinden. Minder leuk dan het vorige deel, maar de tekeningen blijven geweldig. 3,5 Sterren.

Fantasy

Tot slot las ik Godsgraf van Jay Kristoff. Nadat ik in augustus eindelijk Nimmernacht las, moest ik natuurlijk Godsgraf lezen. Weer een super verhaal met enorm veel onverwachte plottwists en geweldige personages. Dit boek draaide wel veel meer om vechten en dat vind ik minder leuk dan scholing, dus mijn leesgenot was iets minder dan bij Nimmernacht. Toch kan ik niet wachten op de vertaling van het slotdeel. 4 Sterren. LUEK, Hebban XXL: Acht keer van dun naar dik en Series September.

Hoe ging jullie leesmaand? Merken jullie ook dat het gemakkelijker gaat als het weer minder wordt? Wat was jouw favoriete boek deze maand?



Reacties op: Gelezen in september

Meer informatie

Gerelateerd