Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Binge-luisteren met series: feelgood

op 22 april 2021 door

Binge-luisteren: ik hou ervan. Je hebt het ene boek uit en kan direct door in het volgende boek van de serie. Soms moet je even wachten met beginnen, omdat nog niet alle boeken als luisterboek zijn uitgegeven. Maar als het zover is, kan je uren genieten van de personages waar je een band mee hebt gekregen. Of jezelf nog even wanen in het dorpje of stad waar de serie zich afspeelt. We beginnen deze rubriek met feelgood boeken. En als je van het genre houdt kan je je hart ophalen, want ik heb vijf pareltjes voor je op een rijtje gezet.

- door Helma -

321aba9f77bd8fa78ea18e85257cca6b.png

En om slechts vijf series uit te lichten was echt een beetje 'kill your darlings', want er zijn zoveel mooie series waar je als feelgood liefhebber van gaat watertanden. Maar uiteindelijk heb ik na veel wikken en wegen gekozen voor de onderstaande vijf series van overwegend Nederlandse feelgoodauteurs. 

Drie vrienden-serie van Astrid Harrewijn
voorgelezen door Miryanna van Reeden, Jeroen Tjepkema en Peggy Vrijens

d438e6b9d206be9c32e531685fc88ff2.png

De (los van elkaar te luisteren) serie bestaat uit drie delen: Drie vrienden, een huis (en een kluisjesman), Daar heb je vrienden voor en Vrienden voor het leven. De serie gaat over de zussen Noor en Kiki en studievriend Joost die met zijn drieën in het verwaarloosde pandje van Joost aan de Herengracht in Amsterdam wonen.

Al luisterend duik je in het leven van Noor, die haar vaste baan en haar aanstaande huwelijk heeft ingeruild voor een tijdelijke aanstelling bij Het Van Gogh museum. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Het tweede deel is voor Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, die werkt als adviseur bij het Rijksmuseum. Behalve dat hij verstrikt raakt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel, wil hij bovenal graag vader worden. Vooral het laatste zorgt voor nogal wat hilarische momenten. Het derde deel is gewijd aan Kiki, die terechtkomt in een politieke rel rond een spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons en moet proberen haar leven in een rustiger vaarwater zien te krijgen om te voorkomen dat ze eraan onderdoor gaat.

Het is genieten van de humor en alle perikelen waar de hoofdpersonen mee te maken krijgen.

Totaal luisterplezier: 23 uur en 38 minuten

Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman
voorgelezen door Maarten Smeele en Dafne Holtland

d7251167e6fe8891510659403f7ed18a.png

De trilogie bestaat uit Buren with Benefits, Onbegrensde liefde en Op gevoel en volgt het leven van Abigail (Abby) Martens en Ferdinand (Ferdi) Frericks. De verhalen worden verteld vanuit zowel het perspectief van Abby als van Ferdi en dat is luisterend prima te volgen omdat de vrouwenstem vertolkt wordt door Dafne Holtland en Maarten Smeele de mannenstem voor zijn rekening neemt.

Abby werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Ferdi kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

In de drie delen volgen we het leven van Abby en Ferdi als ze samen zijn, maar ook als ze ieder hun eigen weg gaan. Het verhaal heeft zowel humor als aandacht voor serieuzere onderwerpen.

Totaal luisterplezier: 24 uur en 22 minuten

Liefde in Milaan-serie van Saskia M.N. Oudshoorn
voorgelezen door Verona Stam

f296db6087a0ab38ce38e1712fbe0979.png

De trilogie bestaat uit Toeval bestaat niet, Loes, Luca & Liz, Casa dell Amore. Hoofdpersoon is Anneloes, door haar vriend ingeruild voor een jonger exemplaar. Ze heeft haar buik vol van de liefde en stort zich op haar werk. Haar vriendinnen denken daar anders over en regelen een blind date voor haar. Met frisse tegenzin om van het gezeur van haar vriendinnen af te zijn vertrekt ze naar haar afspraak. En dan is daar Gianluca! Charmant, grappig, en eigenlijk te knap en aardig om waar te zijn. Tegen haar zin vertrekt ze naar haar afspraak en terwijl ze naast haar werk op een reclamebureau een bijbaan neemt in een snackbar om zo snel mogelijk schuldenvrij te zijn, Als hij haar uitnodigt om met hem naar Milaan te gaan en op het laatste moment niet zelf komt opdagen, maar zijn irritante PA Constance stuurt, wordt haar vermoeden bevestigd. Maar heeft ze daarin gelijk? In de drie delen volg je de romance van weduwnaar Gianluca en twijfelkont Anneloes en kom je erachter of zij toch samen hun happy end beleven.

Totaal luisterplezier: 14 uur en 28 minuten

De Flora McKenzie-serie van Jenny Colgan
voorgelezen door Anne van Veen

73b463474c8c464fce4851b26bbb19d7.pngDe serie die zich op het Schotse eiland Mure afspeelt bestaat uit Café Zon & Zee, Een verre kust en Wintereiland. Hoofdpersoon is Flora McKenzie, die na de dood van haar moeder het eiland waar ze geboren en getogen is heeft verlaten om haar geluk te beproeven in de grote stand. Als ze voor haar werk opeens terug moet naar Mure om daar samen met haar baas, de ongenaakbare Joel Binder, te werken aan een belangrijk account, trekt ze weer in bij haar vader en broers. Complicerende factor is dat ze al jaren in het geheim stapelverliefd op Joel is. Als ze het kookschrift van haar moeder vindt ontdekt ze de liefde voor koken en opent ze een pop-up restaurant aan de haven en moet ze bedenken waar haar toekomst ligt. De stem van Anne van Veen neemt je mee in het leven van Flora, haar familie en de kleurrijke bewoners van Mure en niet te vergeten in het leven van Joel.

Totaal luisterplezier: 30 uur en 31 minuten

Baguette met jam voor twee-serie van Wendy Brokers
voorgelezen door Marlayne Sahupala 

4fd84e590b9e99103790109638836045.pngDe (los van elkaar) te luisteren serie bestaat uit Baguette voor jam met twee, Leven met een leugen en Omkijken naar morgen. In elk boek staan twee andere personages centraal, ieder met hun eigen problemen en liefdesperikelen. In het eerste deel zijn dat Lize en Nate. Het tweede deel gaat over Nate's tweelingzus Sofie en zijn boezemvriend Jelle. Het derde deel besluit met Jelle's zus Femke en Gus. De link tussen de boeken is dat ze familie en vrienden zijn en je de hoofdpersonen uit het ene boek terug ziet komen in het andere boek. Het boek heeft humor, maar het is allesbehalve een zoete feelgood omdat Wendy Brokers behoorlijk heftige onderwerpen verwerkt in haar romans. Vooral het derde deel kan behoorlijk binnenkomen.

Totaal luisterplezier: 35 uur en 22 minuten

321aba9f77bd8fa78ea18e85257cca6b.png

Ben je geen feelgood liefhebber? Niet getreurd want over twee weken hebben we vijf mooie thriller-series voor je.



Reacties op: Binge-luisteren met series: feelgood

Meer informatie

Over

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman (1988) is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hel...

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...