Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het regent sterren

op 14 september 2021 door

De afgelopen weken heb ik weer de nodige sterren uitgedeeld. Af en toe zat er stiekem een halfje tussen die ik dan kordaat de kop indrukte, of extra liet schitteren. Wat een macht! Tot ik 's avonds in de tuin sta en omhoog kijk, dan voel ik me alleen maar heel nietig. Gelukkig ... maar nietig.

Hoogzomer 

Een tijdje terug volgde ik met veel belangstelling de leesclub van Hoogzomer van Kim Faber en Janni Pedersen. Het was dan ook erg leuk toen het boek in juli bij BC zat. In dit tweede deel van de Juncker & Kristiansen-serie krijgt Juncker te maken met de moord van een advocaat. Zijn ex-vrouw krijgt een tip over de terroristiche aanslag van een half jaar daarvoor, waarover Juncker niets wil loslaten. Ondertussen krijgt Kristiansen te maken met een onthoofd lichaam. In een zomer waarin de mussen van het dak vallen, proberen ze alle drie het hoofd koel te houden. In een verrassend plot komen de drie verhaallijnen samen.
E-book via Bookchoice.
Mijn waardering: vier sterren (****)

Sleutel 17

Voor Sleutel 17 van Marc Raabe verwijs ik naar de recensie die ik geschreven heb. De halve ster hier liet ik extra schitteren. Dit boek heeft voor mij alles wat een thriller hoort te zijn, en ik kan niet wachten tot het tweede deel van de Babylon & Johanns-serie verschijnt.
Boek via thrillerabonnement Bruna.
Mijn waardering: vijf sterren (*****)

Dodenherdenking 

Voor Hebban mocht ik Dodenherdenking van Sander Blom recenseren. De recensie vind je hier. Dit boek heeft twee mooie verhaallijnen, waarvan één in de Tweede Wereldoorlog speelt en de ander in het heden. Hier drukte ik een halve ster de kop in.
E-book.
Mijn waardering: drie sterren (***)

Een stil geloof in engelen 

In juni zat bij BC Een stil geloof in engelen van R.J. Ellory. Wat begint dit boek schitterend. Prachtig, bijna poëtisch taalgebruik wordt gebruikt voor de jonge Joseph. In het dorp waar hij opgroeit, worden jonge meisjes op brute wijze vermoord. Joseph en zijn vrienden voelen dat ze iets moeten doen tegen dit geweld. Helaas zijn ze niet opgewassen tegen deze moordenaar. Als Joseph als jonge man naar New York vertrekt, lijkt het haast alsof een andere auteur het overneemt. Het taalgebruik wordt anders, het verhaal wordt langdradiger en de plot voorspelbaar. Ik vond dat ontzettend jammer en het voelde als een anti-climax. En daarom telde de halve ster niet mee.
E-book via Bookchoice.
Mijn waardering: drie sterren (***)

Verlaten 

De outback van Australië is het decor van Verlaten van Jane Harper. In die outback wordt het dode lichaam van Cameron gevonden bij een grafsteen. Zijn auto staat mijlen verderop. Zijn broers begrijpen niet wat er is gebeurd. Met name Nathan, de zwijgzame einzelgänger, wil duidelijkheid en vraagt zich af hoe de verhoudingen binnen zijn familie en op Camerons boerderij echt liggen. Dat wat niet wordt gezegd, zorgt er samen met de verzengende hitte voor dat het verhaal onder je huid kruipt.
E-book.
Mijn waardering: vier sterren (****)

Eén depresso, alsjeblieft 

Een luchtige feelgood kan ook té luchtig zijn. Dat geldt voor mij voor Eén depresso, alsjeblieft van Marloes Berghege. De volgende kopjes koffie sla ik dan ook graag af.
E-book.
Mijn waardering: twee sterren (**)

Levensmuren 

Voor de spot Literatuur uit het hoge Noorden las ik het literair essay Levensmuren van Nina Burton. Hier vind je het blog. Wat zou ik dit non-fictieboek graag op meer boekenplanken zien verschijnen, want het is echt de moeite van het lezen waard.
Boek in bezit.
Mijn waardering: vier sterren (****)

Als de koning sterft 

Over dit (thriller)debuut van Elina Backman vertel ik later - in een andere spot - meer.

Leef, lach, loch 

In Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits gaat Esme op stage in Schotland. Iedereen thuis denkt dat ze naar Egypte gaat, maar voor een leugentje meer of minder draait Esme haar hand niet om. De eigenaar van de herberg waar ze stage loopt, is onlangs door zijn verloofde in de steek gelaten. Zijn hoofd staat niet naar mensen die maar tijdelijk in het land vertoeven. Esme neemt daar geen genoegen mee. Een gezellige feelgood, maar of ik het tweede deel in deze North Ness Inn-serie ga lezen?
E-book via Bookchoice.
Mijn waardering: drie sterren (***)

Het raadsel van de pompoen 

In het Thriller Café is het September Detectivemaand. Eén van de series die wordt gelezen is van de schrijver Alexander McCall Smith, het is de Mma Ramotswe-Challenge en ik las Het raadsel van de pompoen. Het boek viel me erg tegen. Van speurwerk is nauwelijks sprake, en van de personages kreeg ik het niet echt warm. Het is allemaal een beetje saai, er zit absoluut geen spanning in. Ik kan het eigenlijk niet eens een detective noemen. De schrijfstijl vond ik zeer matig, dus eigenlijk was ik blij toen ik het boek uit had.
Boek (inmiddels weggegeven).
Mijn waardering: twee sterren (**)

Een hard gelag 

De tweede challenge van September Detectivemaand was die van Broeder Cadfael van Ellis Peters. Ik las deel 11 van de serie. Jaren geleden heb ik bijna alle boeken over broeder Cadfael gelezen en ik was wel benieuwd of ik er nog net zo enthousiast over was. Ja dus! In Een hard gelag zoeken twee kloosterlingen hun heil in de abdij van Shrewsbury nadat hun abdij in Winchester door brand verwoest is. De oudste van de twee heeft niet lang meer te leven. Hij stond ooit op het punt om te trouwen met een jong meisje, maar besloot in plaats daarvan het klooster in te gaan. Het meisje wilde daarop non worden, maar is - naar nu blijkt - nooit bij het klooster aangekomen. Wat is er gebeurd? De jonge broeder draagt een groot geheim met zich mee dat hij niet kan delen, omdat hij niet kan praten. Cadfael probeert niet alleen de waarheid te achterhalen, maar dat ook zo te doen dat niemand er schade van ondervindt. Geen thrillerspanning, wel een mooie detectivespanning. En ik vind het bijzonder zoals Peters een zeer moderne/progressieve broeder Cadfael neerzet.
Boek in bezit.
Mijn waardering: vier sterren (****)

Er liggen al weer mooie boeken op me te wachten. Eén daarvan is voor een Buddyread met Ellen. Nu alleen nog wat vaker tijd vrij maken om een blog te schrijven. Zou het lukken?



Reacties op: Het regent sterren

Gerelateerd

Over

Kim Faber

Kim Faber

Kim Faber is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft e...

Marc Raabe

Marc Raabe

Marc Raabe (Keulen, 1968) is een Duitse auteur en tevens redacteur, grafisch ont...

R.J. Ellory

R.J. Ellory

R.J. Ellory (1965), voluit Roger Jon Ellory, is een Britse thrillerschrijver, ge...

Jane Harper

Jane Harper

Jane Harper verhuisde als kind van Engeland naar Australië. Ze heeft dertien jaa...